Cu 24 de ore înainte ca David Cameron să ajungă în România, Traian Băsescu, liderul Mişcării Populare, nu a ezitat să se ia de premierul Marii Britanii.

basescu, miscarea populara

Fostul preşedinte al României susţine că “ştiu provestea lui Cameron legat de condiţiile pe care vrea să le impună. Una este legată de piaţa forţei de muncă pe care Marea Britanie ar vrea să o limiteze în liberalizare, lucru cu care România nu poate fi de acord. Marea Britanie vrea să solicite dreptul de a nu acorda cetăţenilor care vin să lucreze nivelul de suport social pe care îl acordă britanicilor. Este o temă extrem de sensibilă şi cel care va reprezenta România la Consiliul European de iarnă trebuie să aibă un mandat foarte puternic din acest punct de vedere pentru a apăra interesele cetăţenilor români”.

De asemenea, Traian Băsescu nu a ezitat să-l atace din nou pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că “a fugit de responsabilitate şi l-a delegat pe premierul Dacian Cioloş să ne reprezinte la Bruxelles”.

“Acest consiliu este dedicat politicii externe. În această situaţie, delegarea participării către premierul Cioloş este inoportună şi arată că domnul preşedinte Iohannis fuge de asumarea răspunderii într-un moment dificil. Acolo ai nevoie de un om cu un mandat extrem de flexibil. Poţi să îţi atingi obiectivul pe o temă, să ratezi obiectivul pe altă temă, dar trebuie să ai capacitate de negociere. Un premier cu un mandat scris are mici posibilităţi de negociere. Cred că este o greşeală, pentru că există două teme extrem de sensibile”, a spus Traian Băsescu.

Liderul Mişcării Populare a amintit şi faptul că “este foarte posibil să se discute despre crearea sistemului automat de repartizare a imigranţilor, iarăşi lucru inacceptabil. România trebuie să aibă o opoziţie totală faţă de un astfel de sistem. România trebuie să profite de discutarea subiectului pentru a spune că nu acceptă decât cota zero. Rămân la acest punct de vedere: s-a făcut o eroare când s-a acceptat de către România principiul cotelor. Această poziţie trebuie reînnoită cu o poziţie tranşantă a României”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version