Nemulţumit de decizia premierului Victor Ponta de a închide cluburile de noapte cu probleme, Traian Băsescu, preşedintele Mişcării Populare, a ieşit la atac.

basescu 4

Fostul preşedinte al României susţine că o asemenea manevră ar face ca sute sau poate chiar mii de oameni să-şi piardă locurile de muncă, sursele de venit.

De asemenea, Traian Băsescu este de părere că “tinerii au nevoie de cluburi. Dacă le vom închide credeţi că vor umple sălile de teatru? Nici nu vreau să-mi imaginez cât de riscante ar fi nişte cluburi clandestine”.

Preşedintele României oferă ca alternativă posibilitatea ca localurile cu probleme să fie “modernizate cu credite garantate de stat, ca la Prima Casă. Sunt convins că Guvernul României poate da o soluţie inteligentă pentru prezent şi viitor”.

După tragedia petrecută în Club Colectiv, în care 32 de persoane au murit şi aproape 200 au fost rănite, membrii Guvernului au anunţat că pregătesc modificarea legislaţiei astfel încăt Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi alte instituţii abilitate să poată închidă cluburile, barurile sau restaurantele care nu respectă numele de siguranţă.

De asemenea, patronii care nu întreprind demersurile necesare pentru îndeplinirea condiţiilor de siguranţă vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 50.000 şi 100.000 de lei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version