Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, susţine că atacurile de la Paris demonstrează cât de şubred este sistemul Schengen.

basescu 3

De asemenea, liderul Mişcării Populare afirmă că “sistemul Schengen este incapabil să-şi protejeze propriile frontiere. Sunt atâtea state care şi-au introdus controalele la graniţă, însă tentaţia statelor este să abandoneze spaţiul Schengen. Acesta era consolidat prin tratatul de la Dublin, care s-a făcut ţăndări. S-a demonstrat că statele nu pot respecta tratatul şi nici regulile Schengen”.

Traian Băsescu este convins că România nu va putea adera la spaţiul Schengen “pentru că pe termen mediu nu cred că se poate vorbi de noi membri. Sistemul Schengen trebuie să se reformeze”.

Invitat la postul de televiziune UNDE TV, Băsescu afirmă că “România, în opinia mea, face o mare greşeală acceptând cotele, care nu au niciun fel de realism în stabilirea lor. S-au întâlnit nişte funcţionari la Bruxelles şi au spus cât revine fiecărei ţări. Ca să repartizezi grupuri de populaţii într-o ţară sau alta în mod artificial este o mare greşeală. Nu se ţine cont de specificul ţării noastre. Noi trăim foarte bine cu musulmanii din Dobrogea, dar nu ei au venit peste noi, ci noi ne-am dus peste ei acum câteva sute de ani şi trăim în bună înţelegere. Obiceiurile cu care vin musulmanii din Orientul Mijlociu şi Africa nu pot fi conciliate cu cultura europeană. Eu aş vrea ca nepoţii mei să trăiască într-o Europă creştină. Pe mine mă interesează securitatea cetăţenilor mei. Marea problemă e că ei pot fi educaţi ca terorişti în comunităţile lor, aşa cum s-a întâmplat în Franţa. Ei n-au venit terorişti, ci au devenit terorişti prin educaţie, ei fiind deja la a doua generaţie în Franţa”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version