Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a declarat, joi, că  întrebările stabilite de preşedintele Klaus Iohannis pentru referendumul pe justiţie sunt “cât se poate de realiste” și formulate astfel încât să nu fie apară ideea că  vrea manipularea oamenilor care ies la vot.

„PNL susţine referendumul convocat astăzi de preşedintele României pe data de 26 mai. (…) Întrebările sunt formulate astfel încât să nu se creeze ideea că preşedintele a convocat acest referendum în speranţa de a manipula oamenii. Aceste întrebări pot avea o finalitate exactă, pentru că în Parlament asistăm la o amnistie mascată prin scurtarea termenelor de prescripţie, în Guvern se pune presiune pentru ordonanţă de urgenţă. Aşadar, dacă românii vor spune “da” şi CCR va analiza succint aceste elemente grave de neconstituţionalitate, acest referendum va putea avea o finalitate clară. Mie mi se pare că întrebările sunt cât se poate de realiste, de oneste şi până la urmă ţin de nişte teme care preocupă oamenii de doi ani şi jumătate şi care au devenit obsesive pentru cei care deţin în momentul de faţă puterea”, a precizat Turcan.

Iohannis a stabilit cele două întrebări pentru referendum: Sunteți de acord cu interzicerea amnistierii corupților? Sunteți de acord cu interzicerea OUG privind infracțiunile și pedepsele?
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version