Șeful Comisiei parlamentare de control SRI este urmărit penal, după ani de tergiversări!
Șeful Comisiei parlamentare de control SRI, Adrian Țuțuianu, a declarat luni că Serviciul Român de Informații (SRI) ar trebui să investigheze multinaționalele pentru atentat la securitatea națională, bazându-se pe faptul că multinaționalele ar fi dat liber angajaților că sa meargă la proteste, a remarcat pe Facebook jurnalista Emilia Șercan.

 

Cât despre mesajul fiicei sale de pe Facebook la adresa protestatarilor din fața Guvernului, pe care aceasta i-a făcut oi și le-a transmis “Mi-e scârbă!”, șeful Comisiei parlamentare de control SRI a considerat că trebuie să o mângâie pe creștet, scuzând-o lamentabil: “Dacă tot susţinem că toată lumea are dreptul să spună ceva, cred că şi copiii mei au dreptul să spună ce îşi doresc”.

”Postarea (de pe FB – n.r.) a fost una neinspirată, dar pe fond, dacă tot susţinem că toată lumea are dreptul să spună ceva, cred că şi copiii mei au dreptul să spună ce îşi doresc. Dacă trăim într-o ţară liberă, orice om are dreptul să spună ce crede el. Fiica mea e majoră şi spune ce crede ea. Dacă m-ar fi întrebat pe mine, aş fi sfătuit-o să se abţină, deoarece contextul o obligă la asta”, a spus Ţuţuianu.

BlackList România dezvăluie apucăturile senatorului PSD Adrian Țuțuianu, șeful Comisiei Parlamentare de control SRI

La “Povestiri adevarate”: Copilul lui Adrian Țuțuianu traieste din mila altora!

Adrian Țuțuianu mai are un copil, pe care l-a recunoscut însă numai după 3 ani de procese. Teo stă cu bunica lui, o bătrână foarte bolnavă. De cele mai multe ori femeia renunţă la mâncare pentru a avea ce-i pune pe masă copilului, potrivit emisiunii de la Acasă TV “PoveȘtiri Adevărate”.

Ţuţuianu nu vrea să ştie despre toate aceste probleme. Nu l-a văzut decât o singură dată pe copil. Mama băiețelului are două facultăți – potrivit buncii acestuia – și este de peste un an la închisoare. Copilul şi-a văzut tatăl numai de două ori în viaţă, din care o dată la televizor.

Abuzuri de baron local 

Furt și abuz în serviciu sunt infracțiunile care i s-au adus în perioada 2012-2016, pe când era preşedintele CJ Dâmboviţa, acutalului şef al Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu, senator PSD în Parlamentul României.

Evident, baronul PSD avea nevoie de imunitate parlamentară, așa că a părăsit fieful din Dâmbovița pentru a deveni șeful Comisiei care își propune schimbarea legislației privind controlul SRI.

Astfel, Parchetul Dâmbovița a dispus începerea urmăririi penale în cazul fostului director medical al spitalului, Carmen Marcu, aceasta fiind a treia oară când dosarul a fost retrimis magistraților după ce Adrian Țuțuianu a invocat tardivitatea plângerii, respinsă de judecători.

„Respinge excepţia tardivităţii plângerii invocată de intimatul Ţutuianu Adrian. În baza art.341 al.6 lit.b NCPP admite plângerea petentei MARCU CARMEN FLORINA împotriva ordonanţei de clasare din 23.05.2014 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte emisă în dosarul de urmărire penală nr.6662/P/2012, în contradictoriu cu intimaţii ŢUŢUIANU ADRIAN şi PETRESCU RADU. Trimite cauza la parchet pentru completarea urmăririi penale. În baza art.275 al.3 NCPP cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 30.10.2014”.

Medicul Carmen Marcu a avut o divergență cu directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Radu Petrescu. Sub imperiul furiei, aceasta şi-a scris demisia în noiembrie 2012, dar nu a depus-o.  Cermen Marcu susține că hârtia pe care își scrisese demisia în noiembrie 2012 i-a fost sustrasă din birou în timp ce era în concediu și a fost aprobată de Țuțuianu în condițiile în care acesta știa acest lucru. Femeia nu era decisă dacă va demisiona și urma să ia decizia după concediu.

tutuianuFost baron local, caut imunitate
Urmărit penal, după ani de tergiversări

Eu nu mi-am depus nici o demisie pe masa lui Adrian Ţuţuianu. Nici nu aveam cum pentru că nu eram în ţară la momentul în care aceasta a ajuns la mapa preşedintelui. Şi în plus, nici nu aveam de ce să-i prezint acestuia demisia, directorul medical fiind subordonat managerului şi nu preşedintelui CJD….Cineva a luat demisia şi a adus-o la CJD. Deci Adrian Ţuţuianu a pronunţat o decizie pe un document furat….Ca să folosesc un slogan de-al lor, pentru că întotdeauna sloganurile se întorc împotriva celor care nu le respectă: vreau dreptate până la capăt!”, a declarat femeia, potrivit dambovitanews.ro.

Adrian Țuțuianu susține că femeia minte și că demisia a ajuns în mapa lui vineri, fiind înregistrată luni, explicând astfel decalajul dintre momentul plecării directorului medical în concediu și înregistrarea documentului. Acesta susține că Marcu Carmen poate merge unde vrea că nu îl interesează.

Medicul a înaintat și o acțiune civilă în aceeași cauză, iar prima instanță i-a dat dreptate, însă a fost atacată la Curtea de Apel Ploiești.

Surse din spital spun că Ţuţuianu şi-ar fi angajat amanta, fosta sa secretară, la Serviciul Achiziţii din spital, care-i face “treburile murdare”.

Cabinetul de avocatură Stan, fost Țuțuianu

Presa locală mai scrie că după ce a fost ales președinte al CJ Dâmbovița în anul 2012, Ţuţuianu i-a vândut cabinetul său de avocatură lui Daniel Cristian Stan – care a fost viceprimar și primar interimar iar la alegerile locale din iunie 2016 a câștigat funcția de primar.

Noua denumitre a Cabinetului de avocatură a fost schimbată atunci în “Stan și Asociații”. Până aici nimic rău, dar, ce este mai important, contractele și clienții casei de avocatură au început să crească după ce Ţuţuianu şi PSD au ajuns la putere, scrie Puterea.ro.

Clienții casei de avocatură a primarului Stan erau instituții publice sau entități care au legătură cu Consiliul Județean Dâmbovița. În anii 2014 și 2015 cabinetul de avocatură Stan, fost Țuțuianu, a încheiat abonamente lunare de asistență juridică cu zeci de primării din Dâmbovița, cum ar fi Sălcioara, Mătăsaru, Gura Sutii, Moreni, Moroieni, Tătărani, Nucet, Dragomireşti, Cândeşti, Slobozia Moara, Vulcana Pandele.

De acest cabinet de avocatura se ocupă Suzana Stan, soția primarului de la Târgoviște. Doar pentru anul 2014 soția a declarat venituri de peste 120.000 de euro de la cabinet.

Contracte fără număr cu primăriile, pe bază de abonament

Contracte de asistență juridică au fost făcute fără licitație publică deoarece au fost gândite sub forma unor abonamente.

Primăriile din județ plătesc sumele cuprinse între 1.400 şi 2.500 lei pe lună.

Casa de avocatură a primarului de Târgoviște a mai primit contracte fără licitaţie în 2015 şi de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa (2.000 lei/lună), Agenţia pentru Dezvoltare Sud Muntenia Călăraşi (6.000 lei/lună), Asociaţia Biroul pentru Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria Călăraşi (5.000 lei/lună), Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa (1.200 lei/lună), Şcoala cu clasele I-VIII Odobeşti (1.000 lei), Universitatea Valahia din Târgovişte (2.000 lei/lună), Primăria oraşului Măcin-Tulcea (3.000 lei), Şcoala Gimnazială Dora Dalles Bucşani-Dâmboviţa (1.500 lei).

Mare parte din primarii de comună și șefii de instituții care au dat bani cabinetului de avocatură, sunt subordonații politici ai celor doi șefi ai PSD din județ.

Cabinetul de avocatură a mai încasat bani de la Spitalul Județean sau ambulanța din Dâmbovița.

Ţuţuianu încasa la rândul lui 1.600 de euro de la cabinetul de avocatură, suma fiind contravaloarea chiriei pentru imobilul unde funcționează cabinetul. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version