Liderul UDMR, Kelemen Hunor, îi sare în ajutor premierului Marcel Ciolacu (PSD) și arată cu degetul spre Nicolae Ciucă, președintele PNL, care s-a răzgândit și nu mai vrea alegeri prezidențiale în septembrie.

Amintim că scrutinul a fost devansat prin lege, în luna martie, la propunerea UDMR, iar parlamentarii PNL au votat cot la cot cu cei ai PSD. Acum, liberalii s-au văzut cu sacii-n căruță după „comasatele” din 9 iunie și vor revenirea la alegerile „constituționale”.

„Acestea arată că interesele individuale trec întotdeauna peste interesele comunităţii şi ale ţării. Dacă aţi promis că veţi organiza alegeri în septembrie, atunci ţineţi-vă promisiunea! Nu mai căutaţi explicaţii care nu stau în picioare, nu invocaţi ba că e cald afară, ba că e vară. Da, toamna e vremea recoltei, iar iarna e frig. Aşa stau lucrurile. Cred că cei din coaliţia guvernamentală nu sunt pregătiţi şi speculează. Nu ar trebui să speculăm, ci ar trebui să ne prezentăm în faţa electoratului, să vorbim cu alegătorii, să le spunem ce vrem şi să le cerem încrederea. Noi asta vom face”, a declarat Kelemen Hunor, joi la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU).

El a precizat că că „indiferent când vor avea loc alegerile prezidenţiale, comunitatea maghiară din România va avea un candidat”.

Ciolacu îl ironizează pe Ciucă pentru că nu mai vrea prezidențialele în septembrie: „Onoarea nu este doar pe panouri”
author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version