Elena Udrea a anunţat la ieșirea de la DNA, după aproape 10 ore de audieri, că i s-a înmânat o citație pentru un alt dosar: “Ca să vedeți că nu sunt paranoică. Surpriză! În timp ce nu se terminaseră actele de procedură în dosarul acesta, mi s-a înmânat o altă citație pentru un alt dosar”.

udrea si zgonea
Valeriu îi arată biluțele lui Elena

Citația i-a fost înmânată de către același procuror și este pentru săptămâna viitoare. “Cred că doamna procuror (…) are directivă clară. Dânsa se ocupă de Elena Udrea pe bandă rulantă”, a spus ea.

Udrea a adăugat că noile acuzațiile sunt, de fapt, legate de fapte pentru care a fost arestată prima dată, şi anume “de modul în care s-a obținut creditul de la BRD”.

udrea 5
<strong>Fostul ministru al Dezvoltării culege roadele<strong>

Complicitate la abuz în serviciu

“Înțeleg că acuzația ar fi de complicitate la abuz în serviciu. Bun, nu contează. Contează că pe bandă rulantă apar dosare despre Elena Udrea. Cred că DNA se ocupă de Elena Udrea și, din când în când, ca să mai arate că există și altă activitate, mai apare câte un personaj pe aici. (…) Faptul că banca respectivă dădea un tip de credite și că eu probabil că l-am solicitat…”, a explicat Elena Udrea.

“Voi face sesizări tuturor ambasadelor”

“Cred că la DNA trebuie să se înființeze secția de urmărire penală a Elenei Udrea – și asta i-am și spus doamnei procuror. Este evident că sunt o țintă pentru DNA, și din acest moment mă consider o persoană persecutată și voi face sesizări tuturor ambasadelor din România și tuturor instituțiilor internaționale care se ocupă de drepturile omului”, a afirmat Udrea.

Ea a susținut că nu se poate ca, într-o instituție care pretinde că are 7.000 de dosare penale (DNA – n.r.), în care există denunțuri făcute publice la adresa unor persoane importante, lideri politici care ocupă funcții importante, “DNA să aibă pe bandă rulantă dosare pentru Elena Udrea”.

Banii de la Bogdan Buzăianu, în campania electorală

Întrebată despre cum au fost folosiți banii de la Bogdan Buzăianu, fondatorul Energy Holding, Udrea a spus că “în campania electorală”, așa cum spune și denunțul făcut de Topoliceanu.

udrea, blaga, boc
Pe vremea PDL

“Eu nu înțeleg de ce trebuie să mi se pună o cauțiune de 5 milioane de lei mie pentru niște bani cheltuiți în campania electorală pentru care am dat detalii. Este campania electorală din 2012. Nici măcar denunțătoarea nu spune altceva decât spun eu și, mai mult, chiar am dat detalii concrete despre modul în care s-au cheltuit banii, cine a mai adus bani la partid și așa mai departe. Am spus în dosar, nu o să vă spun dvs.. Cert este că din acest moment este evident că eu nu mai am cum să mă apăr, chiar și cu avocații pe care îi am, în fața acestui sistem”, a precizat fostul ministru al Dezvoltării.

Alte subiecte recomandate de SECUNDA:

Băsescu, urmărit penal în dosarul răpirii ziariștilor – citiți aici

Urdăreanu, arest la domiciliu, Nichita, arest la Poliție –  citiți aici

Apa Nova acuzată de violarea vieții private –  citiți aici

Ultimul 007, lansat cu surle  –  citiți aici

Țiriac, primul bogat al româniei –  citiți aici

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version