O țară întreagă a putut auzi în direct, la televizor, cum un bărbat din mulțimea prezentă în curtea Patriarhiei la Slujba Învierii i-a strigat “Demisia! Demisia!” lui Klaus Iohannis, prezent pentru prima dată la un astfel de eveniment de când este preşedinte, el și soția sa fiind de confesiune luterană. 

iohannis, carmen, pasti, inviere_2016_3

Forţele de ordine l-au îndepărtat imediat pe cel care a stricat deschiderea ceremoniei.

UPDATE: Cel care a strigat și încă o persoană au fost amendași cu câte 2.000 de lei, pentru tulburarea liniștii publice.  

Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, şi-au făcut apariţia la slujbă alături de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, de la care au luat lumină. S-au retras apoi în balconul Palatului Patriarhiei, însoţiţi de un preot.

iohannis, patriarhul daniel, inviere_2016_1

Joi, șeful statului a declarat că va petrece Paştele “în esenţă, acasă”, după tot mai multe critici aduse de români pentru desele concedii petrecute în străinătate.

La preluarea mandatului, preşedintele spunea că va participa la slujbele religioase ale tuturor confesiunilor. “Pe parcursul mandatului meu, voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din ţară noastră”, afirma Iohannis, pe Facebook, în ianuarie 2015.

Însă imediat după câștigarea alegerilor, în 2014, de Crăciun și-a luat concediu și a plecat la Miami iar anul trecut, de Paști, Klaus și Carmen Iohannis au plecat în Germania, unde se află părinții preşedintelui, iar de acolo și-au prelungit vacanța mergând în Portugalia – în insulele Madeira, potrivit presei centrale.

pasti, patriarhie, inviere_2016_2

După un an întreg în care comunicarea sa cu românii s-a făcut mai mult pe Facebook, fiind ironizat drept ”mutul” sau ”ficusul” de la Cotroceni, Iohannis și-a luat o vacanță și mai lungă, de Crăciunul 2015. A plecat la Miami în 22 decembrie 2015 și a revenit după Bobotează.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version