Premierul Dacian Cioloş a zdruncinat serios lumea politică, marţi seara, când a anunţat, oficial, că patru oameni de bază ai Guvernului au fost puşi pe liber.

ciolos 07

Este vorba despre Marius Bostan, ministrul Comunicaţiilor, Adrian Curaj, ministrul Educaţiei, Dan Stoenescu, ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, şi Dan Costescu, ministrul Transporturilor.

“După o perioadă de construcţie, Guvernul intră într-o etapă nouă, a livrării rezultatelor. La începutul mandatului ne-am asumat câteva măsuri concrete. Unele proiecte au avansat, altele nu. Am decis să fac câteva schimbări în Guvern. Mulţumesc domnilor miniştri Adrian Curaj (ministrul Educaţiei), Dan Costescu (ministrul Transporturilor), Dan Stoenescu (ministrul delegat al Departamentului Românilor de Pretutindeni), Marius Bostan (ministrul Comunicaţiilor). Au lucrat bine pe multe proiecte, pe altele au fost unele întârzieri. Am decis să operez aceste schimbări pentru un nou ritm în echipa guvernamentală. Şi-au făcut în mare parte treaba, doar că vreau un nou imbold, un nou impuls”, a fost mesajul decisiv transmis public de premierul Dacian Cioloş.

Este evident că cei patru plătesc şi pentru derapajele avute în ultima perioadă, derapaje pline de tupeu chit că vorbim despre Marius Bostan, care susţinea că părinţii ar trebui să plătească pentru şcolarizarea copiilor, despre Costescu, care susţinea că transportul cu trenul este un lux, sau despre Curaj, personaj despre care se spune că a încercat să blocheze analizarea unor lucrări de doctorat suspecte de plagiat precum lucrările lui Victor Ponta şi Gabriel Oprea.

Cioloş are deja înlocuitori pentru cei patru miniştri şi va merge miercuri cu propunerile la preşedintele Klaus Iohannis pentru aprobare.

Noii miniştri ar urma să fie Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti, la Educaţie, Sorin Buşe, manager apropiat al companiei Renault, la Transporturi, Maria Gligor, actualul ambasador al României în Canada, la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, şi Dragoş Tudorache, şeful Cancelariei lui Cioloş, interimar la Comunicaţii.

Cioloş a anunţat încă de marţi seara care vor fi priorităţile noilor miniştri: “La Transporturi vreau să accelerăm activitatea pe execuţia proiectelor de autostrăzi, unde lucrurile nu au evoluat suficient de bine. La Relaţia cu românii de pretutindeni îmi doresc o accelerare pe votul prin corespondenţă, să pregătim cât mai bine alegerile. De asemenea, vrem să oferim cât mai multe posibilităţi pentru cei care doresc să revină în ţară. La Educaţie, lucrurile au progresat chiar foarte bine pe partea de cercetare. Îmi doresc însă mai multă consistenţă pe învăţământul preuniversitar”.

Nu sunt primii zburaţi din posturi

Dacian Cioloş s-a obişnuit să renunţe la oamenii cu care a plecat la drum, deşi vorbim despre o echipă formată în urmă cu mai puţin de un an.

Vă reamintim că premierul a mai efectuat şi alte schimbări de-a lungul timpului, trăgându-i pe linie moartă pe Aura Răducu (fost ministru al Fondurilor Europene), Patriciu Achimaş Cadariu (fost ministru al Sănătăţii), Ana Costea (fost ministru al Muncii) și Vlad Alexandrescu (fost ministru al Culturii).

În locul lor au apărut alte personaje precum Vlad Voiculescu – la Sănătate, Dragoş Pâslaru – la Ministerul Muncii, Marius Ghinea – la Fondurile Europene și Corina Șuteu – la Cultură.

Citiți și textul care a fost publicat de SECUNDA cu o oră înainte de anunțul premierului…

5f-iunie-2016-Bostan-ipocrit-sau-cretin-SNSPA

BOSTAN, ipocrit sau cinic SNSPA
author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version