UPDATE: Guvernul Ciolacu a primit votul de încredere al Parlamentului. Au fost înregistrate 290 de voturi „pentru” și 95 împotrivă.

„Cred că acest nou guvern trebuie să-şi asume cu mult curaj legea interzicerii cumulului pensiei cu salariul la stat”, a declarat de la tribuna Parlamentului premierul desemnat Marcel Ciolacu, înaintea votului de învestire a Cabinetului său.

 Ciolacu a adăugat că „eliminarea pensiilor speciale este „cea mai grea reformă”:

„Este nedrept pentru restul cetăţenilor, ca aparatul de stat să fie înţesat cu speciali, la fel cum trebuie împreună să facem dreptate odată pentru totdeauna în ceea ce priveşte pensiile speciale. Este poate cea mai grea reformă, care a rupt cel mai mult societatea. Dacă vrem să redăm încrederea în stat, atunci trebuie să înţelegem că nu mai putem avea două categorii de cetăţeni: unii normali şi unii speciali. Cu toţii suntem români. Stimaţi colegi, înainte de a-mi da votul, vă anunţ cu toate consecinţele, susţin cu tărie eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari – este singura soluţie pentru a avea legitimitate, pentru a tăia apoi toate pensiile speciale şi vreau ca Parlamentul să fie alături de mine şi de Guvern, să reuşim împreună să facem reformă, să aducem dreptatea şi să luăm banii din PNRR. Vreau să fac aceste lucruri pentru că simt că această guvernare nu trebuie să fie doar despre stabilitate, ci mai ales despre asumare”.

Ciolacu s-a contrazis total față de ce declarase cu numai o lună și jumătare în urmă:

Ciolacu, scut pentru „specialul” Ciucă: „Sub nicio formă nu puteam prinde în OUG cumulul pensiei cu salariul!”
Țeapă! Ciucă va cumula în continuare pensia grasă cu leafa de premier: PNL, PSD și UDMR au bătut palma
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version