UPDATE 18 februarie: O nouă întâlnire ar fi urmat să aibă loc duminică, inclusiv cu părerea președintelui Klaus Iohannis, însă ședința nu a mai avut loc.

Decizia pe comasarea alegerilor a fost amânată, vineri, pentru a 3-a oară de liderii coaliției la guvernare. PSD și PNL s-au îndepărtat tot mai mult de un consens pe această temă. 

Ciolacu amenință: „Dacă PNL iese de la guvernare, președintele Iohannis îmi va primi mandatul de prim-ministru”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, este decis să nu cedeze, iar ironiile lui la adresa liberalilor se accentuează. „Vreau să merg pe trei comasări. Îmi ziceți și mie cum se face economie la comasare?”, a întrebat el retoric, la revenirea din Italia.

La finalul ședinței de vineri a coaliției, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat:

„Din păcate, nu s-a ajuns nici astăzi la un acord între cei doi parteneri de coaliţie. Discuţiile vor continua şi în weekend, iar foarte probabil la începutul săptămânii viitoare să avem un rezultat concret. Noi, liberalii, în continuare considerăm că soluţia comasării ar aduce cel puţin trei beneficii concrete pentru România. În primul rând, este vorba de creşterea consistentă, semnificativă a prezenţei la vot. Practic, consolidează şi întăreşte democraţia. La fel, un avantaj enorm îl constituie evitarea unui blocaj instituţional, o bulversare a întregului sistem instituţional de numărul mare de campanii electorale care ar fi trebuit să se desfăşoare, cel puţin patru campanii electorale, şi, nu în ultimul rând, şi o economie semnificativă la buget. Noi credem că putem evita absenteismul şi oboseala electorală, care cu siguranţă se va manifesta în momentul în care românii sunt chemaţi de cinci ori la vot, şi suntem optimişti că discuţiile vor ajunge în punctul în care ne dorim”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version