UPDATE: Virgil Popescu a lipsit de la dezbatere, motiv pentru USR să scrie pe Facebook:

„Virgil Popescu a fugit. În Luxemburg. Nu participă la dezbaterea moțiunii simple depuse de USR împotriva lui.

Nu vrea să explice de ce Guvernul de 50 de bani a venit cu cea mai proastă soluție pentru prețul la carburanți: 50 de bani compensare la litru. Nu vrea să explice de ce am ajuns să plătim 9 lei pe un litru de benzină sau motorină.

Nu vrea să explice de ce prețul energiei pentru populație și companii a crescut constant. De ce prețul gazelor a crescut constant”.

Plenul Camerei Deputații dezbate, luni, moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, căruia USR îi cere din nou demisia.

Moţiunea simplă a fost depusă, în 21 iunie, de deputaţi de la USR şi independenţi de dreapta.

Votul va fi dat miercuri, iar fotoliul de ministru al lui Virgil Popescu se află la mâna PSD, care îi cere, de asemenea, demisia, dar l-a salvat la moțiunea precedentă. Astfel, în 9 februarie, moțiunea simplă a fost respinsă în bloc de PNL, PSD și UDMR (190 de voturi). Au votat pentru demiterea lui Virgil Popescu doar 98 de deputați – USR și AUR. S-au mai înregistrat două abţineri, iar şase deputaţi nu au votat.

Fostul lider al sindicatului din Poliția Română, Dumitru Coarnă, a fost singurul dintre deputații PSD care a votat pentru demiterea lui Vorgil Popescu, motiv să fie exclus din PSD de Ciolacu, două luni mai târziu.

Însă, indiferent de rezultatul votului, premierul Nicolae Ciucă este cel care va decide dacă îl remaniază pe liberalul Virgil Popescu – susținut de inclusiv președintele Klaus Iohannis.

Moţiunea este intitulată „Virgil Popescu trebuie să plece. Românii aşteaptă soluţii!”, cu argumentul căacesta „şi-a atins limita competenţei cu mult înainte să fie ministru, însă, cu sprijinul inexplicabil al colegilor săi din PNL şi al preşedintelui Klaus Iohannis, el a fost numit în toate guvernele din ultimii ani”.

Demisia ministrului Virgil Popescu, cerută insistent: „Sub mandatele lui s-au scumpit constant energia, gazele, carburanții”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version