La Tribunalul Constanţa s-a încheiat, vineri, telenovela dosarului în care Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, este acuzat de trafic de influenţă.

sursa foto nasul.tv
sursa foto nasultv

UPDATE ora 16.20: Instanţa a amânat pronunţarea sentinţei pentru data de 21 decembrie.

Este vorba despre dosarul în care Mircea Băsescu ar fi solicitat 600.000 de euro de la membrii familiei interlopului Bercea Mondial pentru a interveni pe lângă Traian Băsescu şi a-l scăpa pe Bercea de arestul preventiv. Numai că Bercea a rămas după gratii iar ulterior instanţa l-a condamnat, definitiv, la 8 ani şi 9 luni de detenţie, pentru tentatuivă de omor.

Procurorul DNA care s-a ocupat de caz a cerut pedeapsa maximă pentru Mircea Băsescu, respectiv 7 ani de închisoare, închisoare cu executare pentru intermediarul Marian Căpăţână, plus confiscarea sumei menţionate în dosar, 600.000 de euro.

Procurorul DNA se bazează pe faptul că Marian Căpăţână şi-ar fi recunoscut o parte din vină. În schimb, apărătorii lui Mircea Băsescu au depus mai multe documente prin care solicită achitarea acestuia.

Mircea Băsescu vrea 1 milion de euro de la clanul Bercea

Reprezentanţii lui Mircea Băsescu susţin că nu există probe care să arate că s-a săvârşit infracţiunea de trafic de influenţă. De asemenea, ei solicită plata unor daune de un milion de euro pe motiv că i-a fost afectată imaginea lui Mircea Băsescu.

Evident, şi Traian Băsescu a sărit în apărarea fratelui său şi a afirmat că “fratele meu a luat atâţia bani de la familia lui Bercea Mondial câţi a luat şi Laura Codruţa Kovesi (n.r. – şefa DNA), adică zero lei”. Amintim că interlopul Bercea a acuzat-o pe Kovesi că a luat bani de la el.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version