UPDATE: Deputații REPER au anunțat că susțin moţiunea USR împotriva ministrului Educaţiei, „în ciuda comportamentului iresponsabil” al foştilor colegi, care au ignorat moțiunea inițiată de REPER în urmă cu mai multe săptămâni.

Scandalul plagiatului de care se face vinovat ministrul PNL al Educației ia amploare: USR și Forța Dreptei au depus marți, la Camera Deputaților, o moțiune simplă împotriva lui Sorin Cîmpeanu, la o zi după publicarea anchetei în care jurnalista Emilia Șercan îl demască drept plagiator.

„Am depus moțiune împotriva ministrului plagiator Cîmpeanu, la trei luni după ce a fost o altă moțiune simpluă împotriva acestui ministru, iar în trei luni a reușit domnul Cîmpeanu o mare contraperformanță: de unde era doar apărătorul plagiatorilor, s-a dovedit că era și dânsul plagiator, dânsul făcea legi ca să scape de aceste acuzații. Cei care vor un învățământ care să țină copiii în țară trebuie să voteze săptămâna viitoare în Parlament pentru această moțiune simplă”, a acuzat deputatul USR Ionuț Moșteanu.

La rândul său, Violeta Alexandru, fost deputat PNL, acum la Forța Dreptei, a declarat că „moțiunea simplă arată că opoziția strânge rândurile și cred că este o poziție de bun-simț la stilul arogant, autosuficient, în care actuala Coaliție înțelege să ocupe România. Este o moțiune care arată tuturor celor care sunt corecți în această țară că în plan politic au o alternativă. Moțiunea este împotriva unui om care minte cum respiră”.

Moțiunea va fi dezbătută și votată marțea viitoare, a precizat Ionuț Moșteanu.

„Fiecare secundă petrecută cu Sorin Cîmpeanu în fruntea ministerului este o condamnare a României să trăiască din furt, din minciună şi din impostură. România chiar merită mai mult, iar în educaţie chiar avem potenţial. Sorin Cîmpeanu o ţine în genunchi. Iar pentru domnul Ciucă şi pentru domnii din PNL şi PSD, un avertisment: pierdem banii din PNRR pentru că ministrul Educaţiei nu este în stare să semneze contractele cu şcolile care vor face proiecte pentru reducerea abandonului şcolar. Doamnelor şi domnilor din PSD şi PNL, cu un astfel de ministru la cârma Ministerului Educaţiei riscăm să distrugem viitorul copiilor din România. Dacă nu veţi vota această moţiune, veţi fi cu toţii complicii unui plagiator care va distruge definitiv sistemul de Educaţie din România”, se arată în moţiune.

Iniţiatorii spun că Sorin Cîmpeanu „a reuşit să aducă la disperare pe toată lumea care vrea un sistem normal de educaţie în ţara asta”.

„Aroganţa lui arată nu doar că nu doreşte binele sistemului de educaţie, neţinând cont de nicio opinie a celor direct vizaţi de schimbări, ci şi că acţionează la comandă. Ne pregăteam pentru dezbaterile pe legile Educaţiei, dar între timp am aflat cu toţii, din ultima anchetă a jurnalistei Emilia Şercan, că domnul Sorin Cîmpeanu este un plagiator. Da, ministrul Educaţiei din România este un plagiator. Ministrul care trebuie să implementeze România Educată, proiectul de ţară al preşedintelui Klaus Iohannis, este un plagiator. Un hoţ. Un om care a furat idei. Ministrul Educaţiei a plagiat, într-o lucrare de specialitate, 92 de pagini din munca a doi colegi profesori universitari. Nu are curajul să arate public lucrarea. Nu ne miră”, se mai arată în text.

Parlamentarii USR şi Forţa Drepteiacuză că lucrarea de doctorat a lui Cîmpeanu a fost analizată de„trei profesori din propria universitate (o comisie creată special pentru el) ale căror nume le ţine la secret”.

„Viaţa academică a lui Sorin Cîmpeanu pare o minciună, o impostură amestecată cu tupeu, cap-coadă. Într-o Românie Educată, ministrul şi-ar fi prezentat imediat demisia. În România lui Klaus Iohannis, încă un ministru plagiator este ceva normal. Guvernul în care Sorin Cîmpeanu este ministru al Educaţiei este condus de un alt plagiator – premierul Nicolae Ciucă”, mai reclamă semnatarii moţiunii simple.

Aceştia sunt nemulţumiţi şi de modificările din Legea Educaţiei propuse de Sorin Cîmpeanu, deoarece „înrăutăţesc tot ceea ce este deja rău în învăţământul românesc – politizarea şcolilor, defavorizarea copiilor care vin din familii cu puţini bani, sărăcirea părinţilor prin meditaţii, descurajarea copiilor fără posibilităţi de a crede în şansa lor şi promovarea impostorilor”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version