USR-PLUS refuză să mai revină la ședința de guvern suspendată miercuri dimineață, din cauză că premierul Florin Cîțu vrea să forțeze adoptarea ordonanței de urgență (OUG) privind PNDL 3.

Dan Barna a declarat: „Am decis să nu participăm în această seară la şedinţa de Guvern de la ora 19.00. Mâine dimineață convocăm o ședință a coaliției pentru a decide cum vom proceda în continuare. Întrebat dacă USR-PLUS va susţine moţiunea de cenzură a AUR: După cum am spus, toate opţiunile sunt pe masă. Vom vedea ce se întâmplă în următoarele ore şi vom avea o şedinţă a Biroului Naţional”.
 
La rândul său, Dacian Cioloș a precizat: „La ultima ședință a coaliției am discutat despre mai multe proiecte, proiectul PNDL 3 nu a fost avizat. Din punctul nostru de vedere, trebuie să ne întoarcem în coaliție și să decidem cum continuăm. Dacă premierul decide să ține ședința fără USR-PLUS, înseamnă că va fi cu 2 partide din coaliție. Nu cred că poate să o facă. Dacă o face, vom avea o ședință a Biroului național în care vom decide cu ce mandat mergem mâine la coaliție”.
 
Numai că premierul Cîțu a anunțat că va adopta OUG și în lipsa USR PLUS.
 
Ce prevede Codul Administrativ la articolul 38 privind Regimul juridic al actelor Guvernului:
 
Guvernul adoptă hotărâri și ordonanțe în prezența majorității membrilor săi. Hotărârile și ordonanțele se adoptă prin consens.
 
Dacă nu se realizează consensul, hotărăște prim-ministrul.
 
Hotărârile și ordonanțele Guvernului se semnează de prim-ministru, se contrasemnează de miniștrii care au obligația punerii lor în executare și se publică în Monitorul Oficial al României.
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version