USR este singurul partid care a votat, în Senat, împotriva Legii pensiilor speciale care a primit de la PSD și PNL modificările cerute de CCR, dar și alte amendamente.

Precizările USR:

„Magistrații se vor pensiona la 60 de ani. Din 2062. Asta e una dintre „reformele” introduse de PSD și PNL în Legea pensiilor speciale adoptată azi de Senat. 

Știți voi, acea lege care ar fi trebuit să desființeze toate pensiile speciale, așa cum a scris USR în PNRR și cum au cerut peste 120.000 de români, astfel încât toată lumea să primească pensie în funcție de cât a contribuit de-a lungul activității profesionale.  

USR a fost singurul partid care a votat împotriva legii. Îți explicăm mai jos de ce. 

1. Nu elimină pensiile speciale. 

Dacă astăzi sunt în plată 200.000 de pensii speciale, după promulgarea legii scrise de coaliția de guvernare vor fi în plată tot 200.000 de pensii speciale. Orice mică reformă se amână până la finalul lui 2028 sau, în unele cazuri, pentru 20 sau chiar 30 de ani. Nicolae Ciucă va primi 16.500 de lei lunar, în vreme ce 3 milioane de români au pensii mai mici de 1.800 de lei. 

2. Pune în pericol banii din PNRR.

România riscă să piardă 1,4 miliarde de euro dacă Guvernul PSD-PNL nu respectă jalonul și nu elimină cu adevărat pensiile speciale. 1,4 miliarde de euro cu care putem construi școli, spitale și autostrăzi. 

3. Ne cresc taxele ca să aibă ei bani de pensii speciale. 

În loc să le treacă pe contributivitate, ca să nu mai fie nevoiți să dea 12 miliarde de lei de la buget pe aceste privilegii, PSD și PNL preferă să crească taxele românilor pentru a doua oară în acest an. PFA-uri, antreprenori, IMM-uri, cu toții vom da mai mulți bani statului. Pentru ei, privilegii și pensii speciale. Pentru noi, taxe mai mari. 

Cătălin Drulă, președintele USR: „Asta este marea «reformă» în stil PSD-PNL. Mai întâi și-au angajat răspunderea pe creșterea taxelor, acum au decis să nu taie nicio pensie specială. Un guvern mafiot”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version