Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis să-l trimită în judecată într-un nou dosar pe Darius Vâlcov, fostul ministru al Finanţelor.

sursa foto: qmagazine.ro
sursa foto: qmagazine.ro

Vâlcov este acuzat în mod oficial de două infracţiuni de luare de mită şi de trafic de influenţă.

Este vorba de infracţiuni comise în perioada noiembrie-decembrie 2012, când Vâlcov era încă primar la Slatina. Acesta i-a solicitat unui afacerist, denunţător în cauză, un comision de 10% dintr-un contract de 24,8 milioane de lei plus TVA.

Astfel, Vâlcov a obţinut, în mai multe tranşe, suma de două milioane de lei şi l-a asigurat pe afacerist că, în schimbul comisionului, nu va avea probleme în derularea contractului şi va primi banii la timp pentru lucrările efectuate.

Contractul presupunea executarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice şi reabilitarea termică efectivă a faţadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina.

De asemenea, procurorii DNA susţin că Vâlcov a mai obţinut comisioane importante din atribuirea cu dedicaţie a două contracte pe bani publici. Reabilitarea Centrului Istoric al oraşului Slatina i-a adus un comision ilegal de 450.000 de lei, iar de pe urma “lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi apă uzată în aglomerările Potcoava şi Scorniceşti” a obţinut în jur de 1,7 milioane de lei.

În total, din cele trei contracte, Vâlcov a obţinut în jur de un milion de euro. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version