Marian Vanghelie, primarul suspendat al Sectorului 5, a obţinut, miercuri, o victorie uriaşă în instanţă.

vanghelie
Procurorii sustin ca Vanghelie a obtinut cel putin 304 milioane de euro de pe urma colaborarii ilegale cu Marin Dumitru

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis să respingă cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de menţinere a arestului la domiciliu, şi l-au plasat pe Vanghelie sub control judiciar.

Vanghelie a fost trimis în judecată pe 7 iulie, fiind acuzat de comiterea mai multor fapte de corupţie. Edilul a fost acuzat că acorda aproape orice contract pe bani publici cu dedicaţie şi scotea comisioane de 10% sau 20%. Astfel a ajuns Vanghelie să facă o avere uriaşă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că edilul favoriza în special firmele conduse de celebrul Marin Dumitru. Unul dintre cei care l-au dat pe Vanghelie în primire a fost chiar Mircea Sorin Niculae, vărul lui Vanghelie. Acuzat şi el de complicitate la luare de mită şi spălare de bani, Niculae a dat cărţile pe faţă în discuţiile cu procurorii.

Niculae a prezentat toţi afaceriştii agreaţi de Vanghelie, banii pe care edilul îi primea de la aceşti, dar şi detalii despre cum primarul suspendat al Sectorului 5 obţinea sponsorizări la negru pentru PSD Bucureşti şi PSD Sector 5.

Chiar şi aşa, iată că magistraţii l-au lăsat pe Vanghelie sub control judiciar, considerând că acesta nu mai poate influenţa ancheta.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version