Vasile Blaga, copreşedintele Partidului Naţional Liberal, nu uită şi nu iartă, iar acum vine cu câteva ameninţări extrem de grav.

Vasile-Blaga

Blaga susţine că “cei 500 de primari racolaţi de PSD în 2014 ar putea avea mari probleme cu DNA-ul, după ce Curtea de Conturi a stabilit în mod clar că numai în cursul anului trecut fondul de rezervă pus la dispoziţia premierului a fost majorat, nejustificat şi ilegal, de 15 ori. Iar banii respectivi au ajuns la primării cu titlul clar de cheltuieli curente şi capital. Deşi banii respectivi puteau fi folosiţi oricum”.

Copreşedintele PNL se referă la faimosul truc din vara lui 2014, când Guvernul Ponta a aprobat OUG nr. 55, supranumită de adversari “Ordonanţa Traseismului”, prin care aleşii locali – primari, consilieri locali, preşedinţi de CJ şi consilieri judeţeni au fost, practic, invitaţi să migreze în alt partid – a se citi PSD -, cu o derogare de 45 de zile de la legea care interzice părăsirea partidului în timpul mandatului, sub pedeapsa pierderii funcţiei obţinute la alegerile locale.

Totul s-a întâmplat cu 3 luni înainte de campania electorală pentru prezidenţiale, când primarii de comune au fost momiţi cu fonduri importante de la buget, date de Dragnea care era pe atunci ministrul Dezvoltării Regionale, ca să intre în PSD, pe considerentul că Victor Ponta va fi ales preşedinte.

În decembrie, imediat după alegeri, Curtea Costituţională a decis că OUG 55/2014 este neconstituţională, însă ea îşi produsese deja efectele.

La acest act normativ fac referire acum liberalii, pe toate canalel, pentru a-şi impune şi ei modificarea în an electoral al legii, pentru două tururi la primari.

Blaga îi acuză pe oamenii lui Dragnea că “au cumpărat primari cu bani publici pentru a-şi mări şansele electorale. Aşa înţelege PSD-ul să-şi creeze avantaje competitive şi nici nu vrea să răspundă public de lucrul acesta”.

În schimb, Blaga a lăudat o parte dintre primarii care au decis să rămână sub culorile PNL susţinând că “cei mai buni gospodari şi administratori au rămas alături de noi. Nu au acceptat să fie cumpăraţi de Dragnea şi vreau să le mulţumesc pentru asta”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version