În ziua în care premierul Dacian Cioloş şi-a prezentat obiectivele mandatului de un an, fostul premier, Victor Ponta, i-a trimis acestuia un mesaj plin de înţeles.

ponta

În primul rând Ponta a ţinut să-i reamintească faptul că “mă bucur că ştim toţi răspunsul la întrebarea retorică a celor de la World Economic Forum în legătură cu economiile din Europa care au crescut cel mai mult în ultima perioadă”.

De asemenea, fostul premier îi recomandă actualului premier “să păstreze bugetul pe 2016 pus la dispoziţia noului guvern de Eugen Teodorovici (n.r. – fostul ministru de Finanţe)”.

Ponta este convins că “dacă se va păstra acel buget pe 2016, vom fi din nou în top în Europa la creştere economică. Eu sper ca şi anul viitor să fim pe primul loc la acest capitol”.

Conform World Economic Forum, economia României a crescut cu 1,4% în trimestrul al treilea din 2015, faţă de trimestrul al doilea din 2015. Este cea mai importantă creştere din Uniunea Europeană, România fiind singura ţară cu un plus de peste 1%.

Mai mult, sunt ţări precum Portugalia, care a staţionat, sau Estonia şi Grecia, care au pierdut câte 0,5%.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version