UPDATE. Marcel Ciolacu și-a anunțat candidatura într-un clip video postat pe Facebook, la puțin timp după ce le transmisese membrilor PSD intenția sa.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spulberă pretențiile PNL și ale „soldatului în slujba țării”, Nicolae Ciucă. Premierul i-a anunțat marți pe membrii partidului său, printr-un mesaj intern, că va candida pentru funcția de președinte al României.

Amintim că PNL a cheltuit 2 milioane de euro, din bani publici primiți de la AEP, pe reclama electorală mascată a lui Ciucă pe panourile electorale din toată țara, sub pretextul promovării unei cărți ce trebuia lansată „până la sfârșitul lunii iunie”.

Acuzat de plagiat, generalul (r) Ciucă se antrenează pentru Președinție și lansează o carte pe modelul lui Iohannis „Pas cu pas”, care îl vede succesor

Cartea „Un ostaș în slujba țării” nu există însă nici acum, după aproape două luni de la anunț.

Partidele au cheltuit 133 de milioane de lei bani publici virați de AEP, în primele şase luni (raport Expert Forum)

Ciucă se descria ca „un om cât se poate de simplu”, uitând de pensia specială – stabilită nu pe contributivitate – pe care o cumulează cu indemnizația de președinte al Senatului. „Paginile acestei cărţi sunt despre mine. Nu despre funcţiile pe care le-am ocupat, nu despre imaginea mea publică, nu sunt bilanţ şi nici program electoral. Sunt gândurile mele despre ce a însemnat tranziţia de la om de armată la om politic. Sunt despre viaţa mea, cea din spatele pupitrului, a microfonului sau a televizorului”, a scris Nicolae Ciucă, pe site-ul său.

Grindeanu, posibil premier interimar

Marcel Ciolacu ar urma să se suspende din funcția de prim-ministru, atunci când va începe oficial campania electorală. Cel mai probabil, îl va lăsa interimar pe vicepremierul Sorin Grindeanu (care este și ministru al Transporturilor).

Până atunci, pe 24 august are loc Congresul PSD, unde va fi validată candidatura lui Ciolacu.

Iată mesajul transmis, într-o înregistrare audio, de Marcel Ciolacu membrilor PSD:

„Vă salut! Sunt Marcel Ciolacu. După ce m-am consultat cu foarte mulți dintre dumneavoastră, am luat decizia să candidez la Președinția României. Am vrut să aflați asta de la mine, și nu de la televizor, pentru că această decizie o vom dezbate sâmbătă, la Congresul PSD.

Avem cea mai bună echipă pentru România, așa cum am arătat la toate alegerile din ultimii 4 ani. Sunt sigur că împreună vom reuși să recâștigăm Președinția după 20 de ani. Sâmbătă la congres, voi prezenta Planul meu pentru România.

Sper din toată inima să-mi acordați onoarea de a lupta în numele dumneavoastră și al românilor pentru a câștiga alegerile prezidențiale. România are nevoie de stabilitate și echilibru. Contez pe voi toți și vă aștept alături de campania noastră.

Vă mulțumesc!”

Ciolacu a înregistrat și un videoclip, difuzat public ulterior, pe Facebook:

„Am decis astăzi să candidez pentru funcția de președinte al României!

Le voi cere colegilor mei, la Congresul PSD din 24 august, să îmi ofere, prin votul lor, onoarea de a lupta pentru toți cei care, în ultimii 20 de ani, nu s-au simțit reprezentați, nu s-au simțit auziți și care și-au pierdut speranța într-un Președinte al TUTUROR, care să se bată pentru drepturile întregii societăți!
Vreau să le asigur tuturor românilor un viitor în care să existe speranța unei vieți mai bune, în bunăstare și pace.
Cred că marea așteptare a românilor este aceea ca bogăția, produsă prin dezvoltarea economică a României din ultimii ani, să ajungă la cât mai mulți dintre cei care au muncit ca lucrul acesta să se întâmple!
Eu CRED că mandatul viitorului Președinte al țării trebuie să fie despre o Românie corectă, bine organizată, care are grijă de toți românii care muncesc cinstit!
Sunt PREGĂTIT ca, alături de toți cei care cred și simt la fel, să lupt pentru ca românii să trăiască într-o țară de care să fie mândri în fiecare clipă!”.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version