Premierul Nicole Ciucă a uitat să îl ia pe noul ministru al Apărării, Angel Tîlvăr, în vizita pe care a făcut-o, miercuri, împreună cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, la fabrica de la Petrești unde se asamblează camioanele Iveco pentru Armata României.

Întrebat de jurnaliști de ce lipsește ministrul Apărării, premierul Ciucă a răspuns:

„Dl. ministru abia a reușit să preia portofoliul ieri. A fost o chestiune de necorelare între noi și am crezut că îl anunță dl președinte Ciolacu, dânsul a considerat că îl anunț eu”.

Angel Tîlvăr, propus de PSD la Apărare și acceptat rapid de Iohannis, este fiu de șef la Contrainformații în Securitatea comunistă

Euronews Romania a surprins momentul gafei:

Angel Tîlvăr, uitat pe drum de Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu

„Dl. ministru va veni aci împreună cu dl ministru al Economiei atunci când vor considera că este necesar să discute elemente tehnice specifice celor două ministere”, a adăugat Ciucă.

Fabrica de la Petreşti, cu o capacitate de 440 de camioane pe an, are cinci linii de producţie şi o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi. 

MApN a semnat cu Iveco, în ultima zi din 2019, contractul pentru 942 de camioane militare

Investiţia  este de 50 de milioane de euro şi este realizată în cadrul offsetului aferent contractului de înzestrare a Armatei Române cu vehicule produse de IVECO Defence.

Fabrică IVECO la Petrești, pentru camioanele MApN. Orban: Este o investiție de 50 de milioane de euro
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version