Președintele Klaus Iohannis i-a cerut public, luni, premierului Ludovic Orban, să reevalueze veniturile și să taie cheltuielile bugetare pe întregul an, la rectificarea bugetară pe care urmează să o adopte în ședința de guvern de luni seară, având în vedere, cu siguranță, încasările prăbușite din cauza măsurilor de stopare a activității firmelor din mediul privat.

„Rectificarea bugetară – Prin această epidemie avem o criză care nu e doar una de sănătate, ci este o criză care afectează întreaga economie. Va fi nevoie să se declare o creștere probabil semnificativă a deficitului bugetar. E nevoie de bani mai mulți pentru sănătate, pentru șomaj. Vom avea o situație complicată a bugetului, însă e clar că această complicație nu se rezolvă de la sine. Guvernul va trebui să facă o analiză și să nu ne limităm doar la o rectificare cu câteva schimbări, ci va fi nevoie să se reevalueze veniturile în scădere dar și cheltuielile pe întregul an. Va fi nevoie de reevaluarea tuturor cheltuielilor din banul public”, a declarat Iohannis.

Președintele a anunțat, totodată, că starea de urgență instituită în 16 martie se va prelungi cu o lună, până pe 15 mai.

CORONAVIRUS. VIDEO. Iohannis: Starea de urgență se prelungește cu o lună, până pe 15 mai
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version