Premierul britanic David Cameron se află pentru prima dată într-o vizită oficială în România.

sursa foto romaniatv.net
sursa foto romaniatvnet

Deşi intenţiona să stea doar câteva ore la Bucureşti, Cameron a avut timp să se întâlnească atât cu premierul Dacian Cioloş, cât şi cu preşedintele Klaus Iohannis. Mai mult, David Cameron a avut timp şi pentru o scurtă escală la Club Colectiv, unde a depus o coroană de flori şi a aprins o lumânare în memoria victimelor tragediei din 30 octombrie.

În mod oficial, Cameron se află la Bucureşti pentru a vorbi cu Cioloş şi Iohannis despre problema migraţiei. Însă vizita premierului britanic este privită cu suspiciune de românii din Marea Britanie.

Astfel, există un scenariu conform căruia Cameron, sub ameninţare unei eventuale ieşiri a Marii Britanii din Uniunea Europeană, vrea să se asigure că România va fi de acord cu reformele pe care are de gând să le pună în practică.

Iar una dintre ultimele legi puse la cale de premierul britanic ar face ca românii care muncesc în Marea Britanie să aibă interdicţie pentru patru ani la accesarea de beneficii sociale, deşi ei contribuie la sistemul social britanic, iar companiile care îi angajează vor primi în continuare facilităţi fiscale.

În aceste condiţii, românii din Marea Britanie se tem că vor deveni sclavi şi că vizita lui David Cameron la Bucureşti a avut chiar acest scop, de a se asigura că românii nu au nimic împotriva ideii ca conaţionalii lor plecaţi în Marea Britanie, la muncă, să devină sclavi.

Tommy Tomescu sursa foto: ziarulromanesc.net
Tommy Tomescu sursa foto ziarulromanescnet

Mesajul este transmis de însuşi doctorul Tommy Tomescu, fondator al Centrului Comunitar Român din Londra, co-preşedinte al Alianţei Împotriva Discriminării Românilor şi Bulgarilor din Marea Britanie, preşedinte al Societăţii Dentare Române din Marea Britanie şi preşedintele Partidului Europenilor din Marea Britanie.

Acesta vrea ca “domnul preşedinte şi domnul premier al României să spună public dacă au acceptat sau nu întărirea statului de sclavi pentru românii de pe plantaţia altora. Ştim că premierul britanic, David Cameron, vizitează România pentru a vă cere să acceptaţi ca românii să fie discreditaţi în Marea Britanie şi, ulterior, prin puterea precedentului, şi în restul Uniunii Europene. Noi, românii din diaspora, aşteptăm să clarificaţi acest aspect, având în vedere că acesta este motivul principal şi real al vizitei premierului britanic, vizita lui în România fiind planificată doar în contextul turneului de încercare de convingere a mai multor ţări să accepte această discriminare. Românii din diaspora sunt pregătiţi să vă sancţioneze foarte dur la alegerile parlamentare din 2016, dacă acceptaţi ca drepturile noastre sa fie călcate în picioare, chiar dacă statisticile arată că numărul real al românilor din Marea Britanie care solicită beneficii este mic comparativ cu cel al cetăţenilor britanici”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version