Demisia premierului Victor Ponta a aruncat ţara într-o oarecare criză politică.

sursa foto: romaniatv.net
sursa foto: romaniatv.net

Deocamdată nu s-a stabilit exact ce ar trebui să urmeze, dar toate ipotezele duc spre organizarea de alegeri anticipate, mai ales în condiţiile în care Partidul Naţional Liberal nu are majoritate în Parlament, astfel că eventualul premier propus de preşedintele Klaus Iohannis stă la mâna altor partide.

Cei de la PNL ştiu acest lucru şi vor să ardă mai multe etape astfel că miercuri copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au declarat la unison – “vrem alegeri anticipate”.

Deşi ştie că organizarea directă a unor alegeri anticipate ar putea reprezenta o încălcare a Constituţiei, Alina Gorghiu speră să se ajungă la această situaţie prin realizarea unui acord politic.

“PNL a înţeles că manifestarea de aseară la care au participat zeci de mii de cetăţeni români este o manifestare împotriva corupţiei din administraţia centrală şi locală. Nu este o surpriză pentru nimeni că PNL solicită alegeri anticipate. Astăzi cel mai rezonabil lucru nu este altceva decât soluţia alegerilor anticipate printr-un acord politic”, a declarat Alina Gorghiu.

Vasile Blaga a anunţat şi el că “este nevoie de un acord politic pentru a organiza într-un timp cât mai scurt alegeri anticipate. Toţi colegii din PNL sunt de acord cu această decizie şi credem că alegerile anticipate sunt în acord cu ce îşi doresc şi cetăţenii României”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version