Vara este anotimpul perfect pentru vitaminizare, pentru mâncăruri ușoare și parcă nici curele de slăbire nu mai sunt un chin, atunci când avem la îndemână atât de multe legume și fructe.

Pablo Picasso – grafica

O salată ideală ar trebui să fie un fel de mâncare în sine, nu doar o garnitură, așa cum suntem noi obișnuiți și ar trebui să conțină cel puțin câte un ingredient (sau mai multe) ales după gust și sezon, care să se încadreze in câteva mari grupe:

Pablo Picasso – grafica

Ingrediente cu frunze:

  • ceapa verde
  • rucola
  • salata
  • spanac
  • valeriana
  • năsturel
  • hasmațuchi
  • pătrunjel
  • mărar
  • andive
Pablo Picasso – grafica

Ingrediente care conferă consistență și sațietate:

  • carne de pui/vită/porc/miel
  • bacon
  • creveți
  • năut
  • fasole
  • couscous
  • bulgur
  • quinoa
  • orez
  • paste scurte
Pablo Picasso – grafica

Ingrediente crocante:

  • nuci
  • alune
  • semințe
Pablo Picasso – grafica

Ingrediente dulci:

  • struguri
  • stafide
  • merișoare
  • fructe uscate
  • mere
  • piersici
  • pepene
  • afine
  • mango
  • papaya
Pablo Picasso – grafica

Ingrediente cremoase:

  • avocado
  • mozarella (sau altfel de brânză)
  • ouă fierte
Pablo Picasso – la munca “de jos”

Ingrediente colorate:

  • ardei gras roșu/galben/verde
  • morcov
  • varză roșie
  • varza alba
  • sfecla roșie
  • roșii
  • castraveți
  • ridichi
Pablo Picasso – grafica

Ingrediente acre (cu aciditate):

  • zeamă de lămâie/lime
  • oțet
  • oțet balsamic
  • muștar
Pablo Picasso – grafica

Ingrediente pentru asezonare:

  • sare, piper, paprika

Așa că experimentați și amestecați după inspirație și posibilități. Fără prejudecăți. Cel puțin asta ne sfătuiesc bucătarii celebri si nutriționiștii. Or ști ei ceva, mă gândesc…

Pablo Picasso – Guernica
author avatar
Dr. Angelica Ivascu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version