53 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragediei din Club Colectiv, iar încă aproximativ 100 de persoane sunt internate în diferite spitale din Bucureşti şi din străinătate.

club colectiv

Iar câţiva dintre răniţii cu probleme mai uşoare au ţinut să transmită un mesaj, joi, prin intermediul presei. Astfel, răniţii, printre care şi Andrei Trifu, un cadru militar în vârstă de 44 de ani, au tras un semnal de alarmă în legătură cu impresia pe care o au oamenii în legătură cu sistemul medical din România.

“Medicii români, şi în special cei de la Spitalul Bagdasar Arseni, sunt nişte oameni minunaţi care şi-au sacrificat familiile pentru binele nostru. Ne-au ajutat să trecem peste durerile fizice şi psihologice. Suntem trataţi extraordinar. În spital am fost trataţi din prima clipă ca membri ai familiei. Sunt doctori care au stat câte trei zile de gardă ca să aibă grijă de noi. Cine spune că sistemul medical românesc nu este bine pus la punct, nu cunoaşte nimic. Lăsaţi medicii să-şi facă datoria!”, au spus câţiva răniţi din Spitalul Bagdasar Arseni.

Încă afectat de cele petrecute în Club Colectiv, Andrei Trifu susţine că doar pregătirea sa de cadru militar l-a ajutat să scape cu viaţă. “Am fost la concert cu prietenii mei din alte trupe pentru a susţine alţi prieteni care erau pe scenă şi îşi lansau al doilea album. Când a izbucnit incendiul, a fost o stare de hipnoză generală. Apoi s-a creat o busculadă de care nu aş vrea să aibă nimeni parte. Am văzut că focul ia amploare şi din pregătirea mea de 25 de ani de armată mi-am dat seama că ceva nu este în regulă. Până înspre ieşire am reuşit să-mi ţin respiraţia cam un minut şi jumătate, cu ochii închişi. M-am târât pe coate, aşa cum am învăţat în armată. Cineva s-a agăţat de piciorul meu stâng, iar două persoane au reuşit să ne ridice pe mine şi pe cel care se agăţase de piciorul meu şi să ne ducă departe de acolo”, a povestit bărbatul de 44 de ani.

Victimele susţin că, în opinia lor, principalii vinovaţi sunt proprietarii clubului “pentru că nu este normal să nu ai minimum de măsuri de siguranţă în caz de incendiu. Aceste măsuri trebuie să existe în orice loc. Trebuie să existe un stingător, un hidrant, lucruri pe care să le manevrăm când se întamplă astfel de fenomene”.

De asemenea, victimele sunt sigure că “adevăraţii vinovaţi vor fi, până la urmă, pedepsiţi”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version