Ieri au fost conduşi pe ultimul drum 13 din cei 32 de tineri care au pierit arşi în catastrofa din Club Colectiv.
În şapte judeţe, cei care s-au stins vineri seară au fost înmormântaţi, relatează spynews.ro.
Gabriel Matei, analist economic, a murit alături de Anda, cea care trebuia să-i fie mireasă. Au fost găsiţi îmbrăţişaţi. El a încercat s-o protejeze de flăcări cu propriul lui trup, dar au rămas fără aer. El fost condus pe ultimul drum în comuna natală Iordăcheanu, din Prahova. Anda este din Galați. Părinții și sora ei locuiesc în Norvegia și au avut un șoc la aflarea veștii, scrie liberatea.ro
Mihaela Vieru, inginer, a fost primită de familie într-un sicriu alb şi rochie de mireasă.
În Brăila, doi părinţi muţi de durere, cei care i-au dat viaţă lui Andrei Bucă, se întreabă lângă sicriul singurului copil, după aproape două zile de căutări, cum a fost posibil să se întâmple asta.
Monica Tănăsoiu a fost recunoscută după cercei.
Tot ieri au fost conduşi spre locurile de veci toboşarul Adrian Rugină şi bloggerul Claudiu Petre (36 ani), decoraţi post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis pentru că “au încercat salvarea mai multor vieţi cu preţul sacrificiului suprem”.
Andrei Rugină (38 ani) a fost înmormântat în comuna Corbu, județul Harghita, în satul bunicilor lui. Pentru Claudiu Petre (36 ani), funeraliile au avut loc în Bucureşti, la Biserica Sfântul Dumitru din cartierul Rahova.
Patriarhul Daniel a participat la înmormântarea femeii de serviciu din Clubul Colectiv, care şi-a lăsat orfani cei 5 copii, soţul ei decedîând anterior într-un accident de muncă. Patriarhul a avut o reacţie nervoasă atunci când jurnaliştii l-au întrebat de ce niciun preot nu a venit la Club Colectiv, locul dezastrului, unde zeci de mii de oameni au trecut să lase flori şi lumânări pentru cei morţi.
Patriarhul Daniel: “Să vină lumea la biserică, nu la club”
“Să vină lumea la biserică, nu la club. Asta este rânduiala Bisericii”, a spus el, potrivit digi24.
„Noi ne facem datoria după tradiția și rânduiala noastră. Nu învață Biserica să rupă liniștea și tăcerea celor care trebuiau să se reculeagă. Astăzi au fost preoți acolo și au făcut slujbă. Nu vrem să se considere că facem spectacol”, a adăugat patriarhul.
El a precizat că marți au fost preoți la Club Colectiv și a menționat că Biserica a sprijinit familia femeii de serviciu cu o sumă acordată fiecărui copil.
Arhiepiscopul Robu: „Ar trebui să ne fie rușine”
În urmă cu două zile, la altarul de lumânări şi flori de la intrarea în club colectiv a venit Ioan Robu, arhiepiscop romano-catolic de Bucureşti: „Ar trebui să ne fie rușine nouă, tuturor, și guvernelor, instituțiilor statului și bisericilor că n-am schimbat ceva în ţara noastră în 25 de ani şi ne pare rău. Trebuie să le cerem iertare celor care au murit și, după aceea, să ne rugăm. Cred că n-am lucrat îndeajuns, în 25 de ani, bisericile ca să schimbăm ceva în modul de a gândi, de a acționa. Înghițim foarte ușor neglijențele, corupția, minciuna, șmecheria și acestea ni se par nimicuri. Circumstanța ne-a arătat că acestea pot fi criminale”.