Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Braşov au dat iama, marţi, într-o grupare infracţională specializată în înşelarea prin celebra metodă “accidentul”.
De remarcat că suspecţii se aflau deja după gratii, condamnaţi în alte dosare, şi probabil au vrut să facă un ban în plus pentru a-şi uşura viaţa de după gratii. Astfel, profitând de faptul că se puteau baza pe complici din exterior, suspecţii contactau victimele prin telefon, se dădeau drept avocaţi sau consuli şi le aduceau la cunoştinţă faptul că o rudă a lor sau o cunoştinţă a fost implicată într-un accident de circulaţie şi are nevoie de bani. Conform anchetatorilor, sumele de bani erau trimise pe numele complicilor prin mandate poştale sau prin intermediul unor companii de servicii financiare de transferat bani. Poliţiştii au intervenit pe fir după ce mai multe victime au depus plângeri. Se vorbeşte în acest dosar despre un prejudiciu de 60.000 de lei, iar oamenii legii profită de ocazie pentru a atrage atenţia şi altor posibile victime.
“Oricine poate fi victima unui accident, dar într-un asemenea moment critic singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Oamenii trebuie să înţeleagă că nici victima şi nici autorul unui accident de circulaţie nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale, să depună plângere la Poliţie sau să rezolve incidentul uzând de poliţa de asigurare auto obligatorie. Chiar dacă persoana care anunţă incidentul se recomandă ca având calităţi oficiale, trebuie mai întâi să verificaţi datele înainte de a întreprinde orice acţiune”, este recomandarea făcută de poliţişti.