Încarcerat la Penitenciarul Jilava, după ce a fost condamnat la închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor, fostul mare fotbalist român Gică Popescu a primit decizie de eliberare condiţionată pe 5 octombrie.

sursa foto: romaniacurata.ro
sursa foto: romaniacurata.ro

S-a ajuns la această situaţie din momentul în care Comisia de specialitate a Penitenciarului a decis că Gică Popescu a efectuat deja cel puţin o jumătate din pedeapsa de trei ani, o lună şi 10 zile.

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4 au admis cererea de eliberare condiţionată a lui Gică Popescu, dar procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au depus apel.

Iar motivele pentru care DNA a depus apel sunt destul de multe. Oamenii legii susţin, printre altele, că nu există dovezi care să susţină argumentele invocate de apărătorii lui Gică Popescu.

“Nici din conţinutul procesului-verbal întocmit de comisie şi nici din hotărârea instanţei de judecată, nu rezultă modul în care s-a stabilit că numărul zilelor executate ca urmare a muncii prestate este de 211 zile, la un calcul simplu, în raport cu aşa-numitele lucrări ştiinţifice, în număr de patru, numărul zilelor executate ca urmare a muncii prestate, prin aplicarea dispoziţiilor legale menţionate, fiind mult mai redus, respectiv 120 zile (4 lucrări x 30 de zile=120 zile)”, precizează DNA.

De asemenea, procurorii DNA susţin că “Gică Popescu nu a avut un comportament deosebit după gratii, unul cu adevărat merituos, ci mai degrabă a avut un comportament normal. În plus, reperele personale pozitive ar fi trebuit să constituie motive pentru ca Gică Popescu să nu ajungă în starea actuală”.

Procurorii DNA spun şi că cele patru lucrări semnate de Gică Popescu după gratii nu pot fi încadrate la lucrări ştiinţifice.

În aceste condiţii se poate spune că Gică Popescu este departe de a fi un om liber, procurorii DNA solicitând, în continuare, încarcerarea lui.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version