Componenţii naţionalei de fotbal a României au plecat, duminică, spre Italia, ei urmând să dea piept cu Squadra Azzura marţi seara, într-un meci amical care se va disputa la Bologna.

stadio_dallara_2
Renato Dall’Ara are aproape 100 de ani de la inaugurare

Elevii selecţionerului Anghel Iordănescu sunt extrem de îngrijoraţi de periplul lor italian în condiţiile în care întreaga Europă este sub cod roşu în urma atentatelor care au lovit vineri seara Parisul.

Situaţia este şi mai complicată dacă ne gândim că liderii ISIS, care au revendicat atacul de la Paris, au anunţat deja că Italia este pe lista lor, alături de Germania.

Iar italienii se tem că pe străzile marilor oraşe sunt mulţi indivizi dispuşi să facă jocul ISIS “doar de dragul de a vedea arborat steagul mişcării respective pe cele mai importante clădiri ale noastre”.

Totuşi, selecţionerul Anghel Iordănescu vrea să-şi liniştească jucătorii şi să canalizeze întreaga energie a grupului exclusiv către meci. Iordănescu susţine că “şi rezultatul şi jocul sunt importante. Trebuie să vedem disponibilitatea băieţilor noştri, să vedem unde ne aflăm, dar contează şi plusul de moral pe care ni l-ar putea aduce un rezultat bun”.

Meciul dintre Italia şi România, de marţi seara, va avea loc de la ora 21.45 pe Stadionul “Renato Dall’Ara”, din Bologna, o arenă nu tocmai propice pentru astfel de meciuri internaţionale în condiţiile în care un perete al arenei s-a prăbuşit la un meci de campionat în urmă nu cu mult timp. Carabinierii italieni vor avea forţe sporite în jurul arenei, la ora meciului, dar infrastructura locală ridică multe semne de întrebare şi poate încuraja o eventuală acţiune periculoasă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version