Tenisul masculin românesc a reuşit o performanţă uluitoare în acest final de sezon.

Tecau si Mergea au succes atat impreuna, cat si in echipe separate (sursa foto tenisdecamp.ro)
Tecau si Mergea au succes atat impreuna, cat si in echipe separate (sursa foto tenisdecamp.ro)

Florin Mergea şi Horia Tecău au câte două victorii obţinute la Turneul Campionilor şi au deja asigurată calificarea în semifinalele competiţiei de 7 milioane de dolari.

Mergea şi indianul Rohan Bopanna i-au învins, până acum, pe gemenii Bob şi Mike Bryan, scor 6-4, 6-3, şi pe Jamie Murray şi John Peers, scor 6-3, 7-6.

De asemenea, Tecău şi olandezul Jean Julien Rojer au două victorii obţinute în minim de seturi, 6-2, 6-4, cu Marcin Matkowski şi Nenad Zimonjic şi 6-4, 7-6 cu Ivan Dodig şi Marcelo Melo.

Cei doi jucători români nici nu concep, însă, ca duelul lor să aibă loc în semifinale. Mergea şi Tecău şi-au propus să termine grupele neînvinşi şi să ajungă, practic, să se dueleze în finală cu victorii pe linie.

Miza este mare mai ales pentru Horia Tecău, jucător care, în cazul în care se impune în această competiţie, are mari şanse să încheie anul pe locul 1 în ierarhia mondială de dublu.

Rezultatele obţinute de cei doi ne dau însă speranţe şi pentru Jocurile Olimpice de anul viitor, unde Tecău şi Mergea ar urma să reprezinte România în turneul de dublu masculin.

Să nu uităm că cei doi au un trecut important împreună, în condiţiile în care au câştigat Wimbledon-ul, la juniori, în 2002 şi 2003, şi au arătat mai ales în meciurile de Cupa Davis că pot colabora foarte bine, în ciuda divergenţelor pe care le-au avut în trecut.

Înainte de a visa atât de departe, să ne amintim că joi şi vineri sunt programate ultimele meciuri din grupe. Mergea şi Bopanna dau piept, joi, cu italienii Fabio Fognini şi Simone Bolelli, iar Tecău şi Rojer îi înfruntă vineri pe francezii Nicolas Mahut şi Pierre Hugues Herbert.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version