Simona Halep şi Irina Begu au obţinut, vineri, victorii care le asigură calificarea în optimile de finală de la Roland Garros, al doilea Grand Slam de tenis al anului.

sursa foto Facebook Irina Begu
sursa foto Facebook Irina Begu

Sportivele noastre au muncit din greu pentru a obţine biletele pentru optimi, ambele fiind obligate să joace meciuri de câte trei seturi, dar în cele din urmă efortul a dat roade.

Irina a început mai bine meciul cu nemţoaica Annika Beck, a controlat ostilităţile în primul set, a făcut break la momentul potrivit şi şi-a adjudecat actul cu 6-4.

A urmat un moment de uluială ce a costat-o actul al doilea, 2-6, dar, în decisiv, hotărâtă să nu mai facă greşelile din meciul cu Coco Vandeweghe (SUA), Irina a apăsat din start pe acceleraţie, nu i-a lăsat nici-o şansă adversarei şi s-a impus, cu 6-1.

În schimb, Simona Halep a început greu meciul cu japoneza Naomi Osaka. Constănţeanca a avut nevoie de timp pentru a-şi regla jocul la loviturile în forţă ale unei adversare care la 18 ani are o înălţime de peste 1,8 metri.

Simona a pierdut primul set, 4-6, dar şi-a păstrat nervii tari şi a defilat în următoarele două acte, 6-2, 6-3.

Prin aceste victorii, Simona şi Irina îşi asigură câte 240 de puncte WTA şi câte 173.000 de euro, ambele sportive depăşindu-şi rezultatele de anul trecut.

Pentru Irina urmează un posibil meci cu Petra Kvitova, a 10-a favorită a competiţiei, în cazul în care cehoaica trece de americanca Shelby Rogers.

Simona Halep va da piept în optimi cu un alt cap de serie, indiferent dacă vorbim de Lucie Safarova (favorita numărul 11) sau Samanths Stosur (cap de serie numărul 21).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version