Boxerul român Lucian Bute are ocazia, sâmbătă seara (duminică dimineaţa la Bucureşti), să redevină campion mondial la categoria supermijlocie, în versiunea IBF.

bute

Bute se bate la Quebec (Canada) cu actualul deţinător al centurii britanicul James DeGale. Cei doi au trecut, vineri seara, proba cântarului oficial.

Ba chiar românul a fost mai slab decât adversarul său, cu 90 de grame, deşi specialiştii susţineau că Lucian va avea mari probleme pentru că a ajuns la o vârstă, 35 de ani, la care nu mai poţi să faci atât de uşor categoria.

Bute a avut 75,84 de kilograme, iar DeGale 75,93 de kilograme. Încântat de uşurinţa cu care a făcut categoria, Lucian a precizat că este pregătit să-şi recupereze centura de campion mondial pe care a deţinut-o între 2007 şi 2012.

bute0

Meciul cu DeGale va fi al 35-lea susţinut de Bute la profesionişti. Românul are, până acum, 32 de victorii şi două înfrângeri. Unul dintre atuurile pe care se bazează Bute în faţa britanicului este plusul de experienţă la profesionişti. În vârstă de 29 de ani, DeGale este la doar al 23-lea meci la profesionişti şi se află pentru prima dată în ipostaza de a apăra un titlu mondial.

DeGale a devenit campion mondial în mai anul acesta, după ce Carl Froch s-a retras din activitate şi după ce el a câştigat la decizie duelul cu americanul Andre Dirrell de la Boston.

Mai mult, DeGale are deja o înfrângere suferită la profesionişti, el fiind învins în 2011, la Londra, de compatriotul său George Groves.

Un alt atuu pe care mizează Bute sunt cei peste 12.000 de spectatori aşteptaţi la meci. Românul va avea o galerie de cinci stele. Stephan Larouche, fostul său antrenor, şi Jean Pascal, boxerul care l-a învins în ianuarie anul trecut, au anunţat deja că îi vor face galerie românului la confruntarea din Quebec.

De remarcat că este al cincilea meci pe care Bute îl dispută în Quebec City, oraş în care până acum i-a învins pe Zane Marks (knock-out în prima repriză, aprilie 2004), Carl Handy (knock-out în repriza a patra, februarie 2005), Librado Andrade (knock-out în repriza a patra, noiembrie 2009) şi Glen Johnson (noiembrie 2011, decizie unanimă).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version