Lucian Bute se bate sâmbătă, 28 noiembrie, la Quebec în primul meci cu titlul mondial pe masă după o pauză de trei ani şi jumătate.

bute

Bute nu s-a mai bătut cu o centură de campion mondial pe masă de la meciul de tristă amintire cu Carl Froch, de la Nottingham, din mai 2012.

Acum, românul înfruntă un alt britanic, pe James DeGale, care este deţinătorul titlului pierdut de Lucian în urmă cu trei ani şi jumătate. După retragerea lui Froch din activitate, DeGale a devenit noul campion mondial la categoria supermijlocie, în versiunea IBF, învingându-l la puncte pe americanul Andre Dirrell, în Boston.

Contra lui Bute, DeGale este pus pentru prima dată în situaţia de a-şi apăra titlul mondial, iar Lucian consideră că acest lucru ar putea fi în favoarea sa.

“DeGale este încă un boxer care mai trebuie să acumuleze experienţă la profesionişti. Nu s-a mai aflat până acum în situaţia de a-şi apăra un titlul mondial şi din această cauză cred că presiunea este pe el”, a fost mesajul transmis de Bute.

Totuşi, românul nu uită că, ajuns la 35 de ani, ar putea fi ultima sa şansă de a redeveni campion mondial, astfel că Lucian vrea să fie cât mai agresiv în ring şi s-a antrenat în mod expres pentru a fi cât mai bine pregătit fizic la acest meci.

Bute ştie că la meciul cu DeGale va conta enorm şi susţinerea fanilor şi, chiar dacă “Videotron Centre”, din Quebec, nu va fi arhiplin, el va miza pe 10.000 sau 12.000 de susţinători înfocaţi. Lucian face orice pentru a-şi atrage simpatia publicului, iar la începutul acestei săptămâni a participat la o acţiune de hrănire a oamenilor fără adăpost din Quebec, ocazie cu care a precizat că “mi-am dat seama cât sunt de norocos şi cât de multă lume are dificultăţi”.

Staff-ul lui Lucian este încrezător în şansele românului de a da lovitura sâmbătă. “Lucian ştie că are o provocare uriaşă în faţa lui. Am fost impresionat de atitudinea lui de la antrenament. Vrea în continuu să lucreze mai mult, să se pregătească mai bine. Ştie că poate e ultima lui şansă de a redeveni campion mondial şi este pregătit să facă meciul vieţii. Este cel mai în formă sportiv cu care am lucrat vreodată”, a spus Howard Grant, antrenorul românului.

Al Haymon, managerul lui Bute, ştie că “Videotron Centre nu va fi plin la ora meciului. Mulţi canadieni încă mai au semne de întrebare când vine vorba de Bute, chiar dacă unii şi-au regăsit plăcerea de a-l urmări pe român odată cu victoria împotriva lui Andrea DiLuisa, în august”. Totuşi, Haymon este convins că “în momentul în care se va pune problema unui meci în care Lucian să unifice centuri de campion mondial, vom avea nevoie de o arenă mult mai mare decât Videotron Centre”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version