La aproape 36 de ani, Lucian Bute este considerat de mulţi drept un boxer terminat, dar românul vrea să le dea peste nas şi să redevină campion mondial anul viitor.

bute

După o perioadă lungă în care a fost măcinat de probleme medicale, Bute a luptat pe 28 noiembrie anul acesta pentru titlul de campion mondial la categoria supermijlocie, în versiunea IBF. Şi, deşi a pierdut la decizie meciul cu britanicul James DeGale, românul este mulţumit de prestaţia sa.

Într-un interviu acordat pentru presa canadiană, Lucian anunţă că se simte foarte bine din punct de vedere fizic şi mental şi că experienţa meciului cu DeGale îi va folosi anul viitor.

Deocamdată aflat în vacanţă, Lucian afirmă că va reveni în sala de antrenamente la începutul anului viitor şi că încă nu a renunţat la visul de a redeveni campion mondial.

“Cu DeGale mă bucur că am fost mai agresiv decât în ultimele meciuri. Totuşi, în ultimele reprize am încercat să-mi conserv energia şi am greşit. Trebuia să dau totul din mine. Să risc mai mult. Să merg la totul sau nimic. Acest lucru m-a costat. Per total m-am simţit mândru de prestaţia mea. Vreau să redevin campion mondial. Însă momentan sunt în vacanţă. Voi reveni la antrenamente în ianuarie şi sper ca în martie sau în aprilie să lupt din nou, împotriva unui adversar foarte tare”, a spus Bute.

Cel mai la îndemână scenariu pentru Lucian indică un posibil meci de calificare cu americanul Andre Dirrell. Învingătorul ar urma să dea piept cu James DeGale pentru titlul de campion mondial. Sigur şi în cazul în care britanicul îşi va apăra cu succes centura în următorul său meci. DeGale şi-a stabilit deja următorul adversar, Jose Uzcategui (Venezuela).

Sportivul de numai 25 de ani, care locuieşte în Mexic, are un CV impresionant pentru categoria supermijlocie – 24 de victorii (20 prin knock-out) şi o singură înfrângere. Totuşi, Uzcategui a avut mulţi adversari anonimi, deşi se poate lăuda cu un knock-out obţinut împotriva lui Julius Jackson şi cu o victorie la David Alonso pentru titlul WBO Latino la categoria mijlocie.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version