Deşi colaborarea lor nu a părut tocmai perfectă pe finalul sezonului, Simona Halep a decis să meargă în 2016 pe mâna antrenorului australian Darren Cahill.

sursa foto: doartenis.ro
sursa foto: doartenis.ro

Mutarea va fi una costisitoare, în condiţiile în care până la sfârşitul actualului sezon Simona a primit ajutor financiar din partea Adidas în colaborarea cu Cahill. Deşi programul Adidas a luat sfârşit, iar australianul este cunoscut drept un antrenor scump, Simona s-a consultat cu managerul Virginia Ruzici şi a decis să continue colaborarea cu Cahill şi în 2016.

Anunţul a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă dat publicităţii de Virginia Ruzici prin intermediul doartenis.ro. Virginia Ruzici a precizat că Darren Cahill va fi şi colaborator al postului de televiziune ESPN la turneele de Grand Slam, dar că această acţiune nu va pune în pericol colaborarea dintre sportiva din Constanţa şi tehnicianul de 50 de ani.

Cahill va fi antrenor full-time al Simonei, iar obiectivul pentru 2016 este câştigarea unui turneu de Grand Slam. Prima mare provocare pentru româncă va fi Australian Open, competiţie la care Simona are de apărat un sfert de finală. Până atunci, însă, Halep trebuie să-şi apere titlul şi cele 280 de puncte câştigate anul trecut la Shenzhen.

Darren Cahill s-a remarcat pe terenul de tenis mai degrabă ca un excelent antrenor. A fost antrenorul lui Lleyton Hewitt când australianul a devenit cel mai tânăr lider mondial din istorie, dar i-a pregătit şi pe Andre Agassi, care sub comanda lui Cahill a devenit cel mai bătrân lider mondial, Andy Murray, Ana Ivanovic, Fernando Verdasco sau Daniela Hantuchova.

Ca jucător, Cahill a avut o semifinală de US Open, la simplu, şi o finală de Australian Open, la dublu. A fost locul 22 mondial la simplu, în aprilie 1989, şi locul 10 mondial la dublu, în august 1989.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version