Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti l-au condamnat joi, la 7 ani de închisoare, pe Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Dumitru Dragomir este in mare pericol sa ajunga dupa gratii (sursa foto bzi.ro)
Dumitru Dragomir este in mare pericol sa ajunga dupa gratii (sursa foto bzi.ro)

Dragomir a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul drepturilor de televizare a meciurilor din Liga I. Este vorba despre dosarul în care Dragomir era acuzat că şi-a însuşit 2,8 milioane de euro din banii plătiţi de RCS-RDS către LPF pentru transmiterea de meciuri de fotbal din Liga I.

Banii respectivi au fost plasaţi, în trei etape, în contul firmei SC Capital Properties SRL, o firmă cu caracter fantomă condusă de Mihai Corbu, un apropiat al lui Dumitru Dragomir.

În mod oficial, banii au fost plasaţi firmei respective în contul prestării unor servicii de intermediere, servicii care în realitate nu au fost prestate niciodată.

Dragomir a fost găsit vinovat că a prejudiciat patrimoniul LPF cu 2,8 milioane de euro şi bugetul de stat cu 1,3 milioane de lei.

“Sunt total nevinovat. Vor să mă bage la puşcărie”

Aflând de decizia luată joi de magistraţi, Dumitru Dragomir a ţinut să precizeze că este total nevinovat şi victima unor grupuri de interese care vor neapărat să-l vadă după gratii.

“Sunt total nevinovat, dar am mai multe dosare. Vor neapărat să mă bage la puşcărie. Nu e definitivă decizia. Vedem despre ce este vorba şi cu asta am terminat. O să văd motivaţia, avem dreptul la recurs. Asta e”, a fost mesajul transmis de Mitică Dragomir.

Are neapărată nevoie de achitare

Decizia dată joi de magistraţi nu este una definitivă, astfel că Dumitru Dragomir poate face recurs. Însă preşedintele LPF are mare nevoie de achitare. Şi dacă scapă cu o condamnare cu suspendare în cele din urmă, Dragomir este în mare pericol să ajungă după gratii. Pentru că fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost deja condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul dezafilierii clubului de fotbal Universitatea Craiova.

Iar cum minus cu minus dă plus, la două condamnări cu suspendare automat persoana respectivă ajunge după gratii, astfel că Dumitru Dragomir este în mare pericol.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version