FC Barcelona a devenit, în acest sezon, clubul sportiv care oferă cele mai mari salarii din lume.

Catalanii oferă jucătorilor, în medie, salarii de peste 13,75 milioane de dolari pe sezon, ceea ce înseamnă un salariu mediu de 264.533 de dolari pe săptămână.

S-a ajuns la această situație după ce Barcelona i-a oferit prelungire de contract lui Lionel Messi și a aruncat cu sume orbitoare pentru a-și asigura serviciile unor fotbaliști precum Coutinho, Arthur, Malcom sau Arturo Vidal.

Messi domină cu autoritate topul salariilor, ajungând să câștige peste 31 de milioane de dolari pe sezon. Sunt însă, în total, nouă fotbaliști de la Barcelona care câștigă mai bine decât media echipei, printre acești jucători aflându-se Pique, Sergio Busquets, Luis Suarez și Jordi Alba.

Astfel, Barcelona a urcat de pe locul 4 pe locul 1 în topul cluburilor cu cele mai mari salarii din lume. Catalanii sunt urmați de marii rivali, fotbaliști de la Real Madrid.

‘Galacticii’ au fost obligați să asigure salarii colosale pentru fi siguri că nu mai pierd și alți jucători de top în afară de Cristiano Ronaldo. Așa s-a ajuns ca Real Madrid să ofere un salariu mediu de peste 10,6 milioane de dolari pe an și să urce de pe locul 9 pe locul 2 în topul cluburilor cu cele mai mari salarii din lume.

Cele două echipe de fotbal din Spania sunt urmate, în clasament, de șase echipe din NBA (Liga Nord-Americană de baschet masculin). 

Oklahoma City Thunder și Golden State Warriors, cluburile care dominau acest clasament anul trecut, au coborât pe locurile 3 și 4, iar Washington Wizards (de pe 18 pe 5), Toronto Raptors (de pe 11 pe 6), Houston Rockets (de pe 14 pe 7) și Miami Heat (de pe 26 pe 8) au avut parte de urcări senzaționale.

TOP 10 este încheiat de alte două cluburi de fotbal. Juventus Torino a urcat de pe 32 pe 9, după ce l-a adus pe Cristiano Ronaldo, iar Manchester United salvează onoarea cluburilor din Premier League ocupând locul 10.

De altfel, surprinde cât de slab stau cluburile din Anglia la acest capitol. Manchester City ocupă locul 11, Chelsea Londra este pe 35, FC Liverpool este pe 38, iar Arsenal Londra a coborât pe locul 39.

Cu toate acestea, Premier League rămâne campionatul de fotbal unde se dau cele mai bune salarii, media fiind undeva la 3,37 milioane de dolari pe sezon.

Orientativ, în Spania salariul mediu este de 2,5 milioane de dolari pe sezon, iar în Italia salariul mediu este de doar 1,7 milioane de dolari pe sezon, cam la jumătate față de cât se câștigă în Anglia.

La acest capitol, însă, bătălia este dominată de NBA, competiție în care salariul mediu este situat undeva la 7,8 milioane de dolari.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version