FC Barcelona, campioana Europei la fotbal, a câştigat pentru prima dată după patru ani Campionatul Mondial al cluburilor.

barcelona

Catalanii au făcut senzaţie în finala cu River Plate, campioana Americii de Sud, Messi şi ai lui impunându-se la pas, scor 3-0, în disputa de la Yokohama (Japonia).

Susţinuţi de 25.000 de spectatori fanatici, fotbaliştii lui River Plate nu au reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor şi au fost victime sigure în faţa celebrei maşinării de fotbal a Barcelonei.

Luis Suarez, de două ori, şi Messi au înscris pentru catalani, însă trupa lui Luis Enrique a mai ratat şi alte ocazii importante.

River a ieşit mai mult joc abia în ultimele 20 de minute, când Barcelona a luat piciorul de pe acceleraţie. Martinez şi Alario i-au dat emoţii chilianului Claudio Bravo, care s-a achitat excelent de atribuţii.

FC Barcelona – River Plate s-a încheiat 3-0, iar catalanii câştigă Campionatul Mondial al cluburilor graţie a două victorii obţinute la scoruri de neprezentare, Barcelona trecând în penultimul act al competiţiei de Guangzhou Evergrande, campioana Asiei, tot cu 3-0.

Este al doilea an la rând când o echipă din Spania devine campioană mondială a cluburilor după o finală disputată împotriva unei echipe din Argentina. Real Madrid s-a impus, cu 2-0, în finala de anul trecut cu San Lorenzo de la Marrakesh (Maroc).

În finala mică de la actuala ediţie, Sanfrecce Hiroshima, campioana Japoniei, gazda competiţiei, a trecut, cu 2-1, de Guangzhou Evergrande.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version