FC Barcelona, campioana Europei, s-a calificat, joi, în finala Campionatului Mondial al cluburilor, după victoria obţinută, cu 3-0, în disputa cu chinezii de la Guangzhou Evergrande, campionii Asiei.

sursa foto Facebook Luis Suarez
sursa foto Facebook Luis Suarez

Lipsită de aportul vedetelor Lionel Messi (menajat) şi Neymar (nerefăcut complet), Barcelona şi-a văzut de joc şi a pus la respect un adversar arţăgos care se bazează în primul rând pe tactica lui Scolari şi pe execuţiile individuale ale brazilienilor Elkeson, Paulinho sau Ricardo Goulart.

Totuşi, deşi a avut 75% posesia, Barcelona a spart pentru prima dată blocada chineză în minutul 39, când uruguaianul Luis Suarez a deschis scorul după o acţiune personală de toată frumuseţea.

De altfel, Suarez avea să devină eroul meciului, el trecându-şi în cont încă două reuşite, în actul al doilea, pentru un hattrick perfect.

FC Barcelona – Guangzhou Evergrande s-a încheiat 3-0 şi catalanii merg în finala Campionatului Mondial al cluburilor unde vor da peste argentinienii de la River Plate. Oamenii lui Marcelo Gallardo au trecut, cu 1-0, de japonezii de la Sanfrecce Hiroshima, graţie golului marcat de Lucas Alario.

Ultimul act al competiţiei va avea loc duminică, 20 decembrie, la Yokohama. Interesant este că anul trecut competiţia s-a disputat în Maroc, iar în finală s-au confruntat, de asemenea, o echipă din Spania şi una din Argentina. Real Madrid a trecut, cu 2-0, de San Lorenzo, iar reprezentanta Spaniei este mare favorită şi în finala din acest an.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version