Încă un personaj important din sport a obţinut, vineri, eliberarea condiţionată.

Gheorghe Constantin sursa foto: sport365.ro
Gheorghe Constantin sursa foto: sport365.ro

Gheorghe Constantin, fostul şef al arbitrilor români de fotbal, a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul “Mită pentru arbitri 1”, dar a părăsit arestul după ce a petrecut mai puţin de doi ani după gratii.

Profitând de faptul că are peste 60 de ani, Constantin a scăpat efectuând doar o treime din pedeapsă. Fostul şef al arbitrilor, cunoscut sub porecla Costică Vâlcea, a stat 10 luni în arest preventiv, în 2009, şi a mai petrecut nouă luni după gratii din momentul în care s-a dat decizia definitivă.

Constantin a fost eliberat pe motiv că a avut un comportament exemplar după gratii, necreând probleme. Fostul şef al arbitrilor a ajuns după gratii după ce a acceptat să facă jocurile lui Cornel Penescu, fostul patron al echipei FC Argeş.

De altfel, Constantin, Penescu şi intermediarul Liviu Făcăleaţă, fost director general la compania condusă de Penescu, au primit câte cinci ani de închisoare cu executare. După gratii a ajuns şi Dan Libertatu, fost director la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, care a primit trei ani de închisoare cu executare.

Fostul arbitru Sorin Corpondean (patru ani) şi fostul vicepreşedinte al CCA Marcel Lică (trei ani) au primit pedepse cu suspendare, la fel ca Lucian Dan, Sorin Caia sau Aurelian Bogaciu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version