Mircea Sandu, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, susţine că Naţional Arena, deşi a costat sute de milioane de euro, are în continuare cel puţin cinci mari probleme.

nocturna-national-arena-7
sursa foto efectlighting.ro

Cel mai mare stadion din lume a fost închis, după tragedia din Club Colectiv. S-a spus că arena nu are aprobare de la pompieri din cauza materialului din care este făcut acoperişul şi care ar putea lua foc foarte uşor.

Într-o intervenţie televizată, Mircea Sandu, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, susţine că “motivul pentru care au închis Naţional Arena este aberant. Vă asigur că materialul din care este făcut acoperişul nu arde şi nu ia foc”.

Totuşi, cel poreclit “Naşul” recunoaşte că există cel puţin cinci probleme mari la Naţional Arena, printre care şi una chiar la nivelul acoperişului.

“Într-adevăr, sunt probleme la nivelul acoperişului, dar doar unele pur tehnice. Materialul acoperişului nu este aprobat în România, dar a fost aprobat în ţări precum Germania sau Elveţia”, a spus Mircea Sandu.

“Naşul” anunţă că cel mai mare stadion din România are probleme “la etajul al treilea, unde sunt scările acelea abrupte. Scările pot cauza o stare de vertij şi pot apărea unele incidente nedorite. Sunt probleme la parcarea subterană. Nu există scări de acces, iar afluirea se face cu doar două lifturi care oricum merg foarte greu. În caz de incidente, cam 5.000 de spectatori de la Tribuna VIP ar sta doar la mâna celor două lifturi. Sunt probleme la anumite loje, unde vederea este obstrucţionată de nişte bare. Sunt probleme şi în zona vestiarelor. Este absurd ca echipele să nu poată ajunge cu autocarele în zona vestiarelor. Eu spus despre treaba asta încă de la început, dar nu am fost băgat în seamă”.

Cu toate acestea, Mircea Sandu speră ca Naţional Arena să fie redeschisă cât mai curând şi România să ajungă, aşa cum şi-a propus, meciuri de la Campionatul European din 2020.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version