Astra Giurgiu a câştigat duminică seara, în premieră, titlul de campioană naţională la fotbal, după ce principala rivală, Steaua Bucureşti, a făcut doar 1-1 acasă, cu Pandurii Târgu Jiu.

sursa foto voceagiurgiului.ro
sursa foto voceagiurgiului.ro

Aflată la şase puncte în urma Astrei, cu două etape înainte de finalul campionatului, Steaua era obligată să câştige partida cu Pandurii, de pe teren propriu, însă trupa lui Laurenţiu Reghecampf a cedat din cauza presiunii şi a pus în scenă una dintre cele mai slabe prestaţii din ultima perioadă.

Pandurii au profitat, au avut mai mult posesia, iar inevitabilul s-a produs în minutul 60, când golgeterul Hora i-a redus la tăcere pe fanii Stelei.

Reghe a forţat, a aruncat în luptă tot ce a avut mai bun, dar Steaua nu a avut decât forţa egalării, culmea, prin golul marcat de unul dintre cei mai contestaţi jucători. Steaua – Pandurii s-a încheiat 1-1 şi Astra Giurgiu devine, matematic, noua campioană a României.

Trupa lui Marius Şumudică a sărbătorit victoria în cantonament, pentru că Astra joacă luni seara pe teren propriu cu Dinamo Bucureşti. Giurgiuvenii, care sunt calificaţi direct în turul III preliminar al UEFA Champions League, se consideră câştigătorii de drept ai campionatului în condiţiile în care au condus ostilităţile în mare măsură.

În schimb, deşi au avut puterea să-i felicite pe rivali, steliştii au mari dificultăţi de a trece peste eşec. Deja Gigi Becali a anunţat că nu mai este dispus să investească în echipă, ceea ce ar însemna că Steaua va intra pe o pantă descendentă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version