Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat, miercuri seara, în semifinalele Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a câştigat, cu 31-30, meciul din sferturi cu echipa gazdă.

698884-img-8904-gsp
<strong>În zbor peste Danemarca Finală cu escală în Norvegia<strong>

Fără prea mare susţinere de acasă, după cele trei înfrângeri consecutive din grupe, naţionala feminină de handbal a României “rupe norii” în fazele eliminatorii de la Campionatul Mondial.

Brazilia a însemnat trezirea la realitate

În ciuda victoriei fulminante cu Brazilia, campioana mondială en-titre, din optimi, 25-22, România pornea cu şanse minime în sfertul cu Danemarca. S-a spus că gazdele au avantajul terenului propriu, deci inclusiv al arbitrilor, sau că am bătut în optimi pentru că Brazilia a prins o zi foarte proastă.

Dar elevele antrenorului suedez Tomas Ryde nu au băgat în seamă răutăcismele, şi-au văzut de joc şi, cu Cristina Neagu în mare formă, au făcut un nou meci mare în faţa danezelor.

România s-a apărat fenomenal în startul partidei, astfel că danezele au marcat primul gol abia în minutul 5, când aveam 2-0. De altfel, inspiraţia Paulei Ungureanu ne-a făcut să avem mai multă încredere pe faza de apărare şi am controlat jocul în prima repriză, fiind mai mereu în avantaj, în ciuda celor mai mult de cinci procente acordate de arbitrii danezelor.

romania4_82204500
<strong>Fetele noastre ne au oferit un moment de metaforă sportivă<strong>

După pauză începe drama în limba română

La pauză a fost 13-10 pentru România, iar repriza a doua a început în acelaşi ritm, numai că iniţiativa a fost preluată de Cristina Neagu, care a ajuns să înscrie 50% din golurile echipei noastre şi că creeze alte reuşite ale colegelor sale.

Cu un sfert de oră înainte de finalul partidei, Danemarca a început să pună tot mai multă presiune, gazdele reuşind să egaleze mai întâi la 19, iar apoi la 24.

Danezele ne-au egalat din nou, 27-27, cu nouă secunde înainte de final, dar, la ultima fază a meciului, România a obţinut o aruncare de la 7 metri. Eroina Cristina Neagu s-a transformat în piază rea. A aruncat prost, ratând şansa unei victorii în timp regulamentar şi astfel s-a ajuns la prelungiri. Mai exact, două reprize de câte cinci minute.

Ultima secundă, ultima aruncare, Ada Nechita: Goooool

Şi, din fericire, Cristina Neagu, precum o mare campioană, nu a clacat după ratarea din ultima secundă şi şi-a văzut în continuare de joc. A înscris gol după gol, a ajuns la 15 reuşite şi a dus România în faţa unui succes uriaş. La 30-30 am ajuns în situaţia de a sta din nou la mâna ultimei secunde. De această dată, însă, Ada Nechita a luat o acţiune pe cont propriu şi a marcat golul unei calificări uriaşe.

Cristina Neagu, jucătoarea meciului
<strong>Cristina Neagu jucătoarea meciului<strong>

România – Danemarca s-a încheiat 31-30, iar echipa noastră merge în semifinalele Campionatului Mondial, unde vom întâlni Norvegia, care a trecut, cu 26-25, de Muntenegru. Meciul nostru din penultimul act al competiţiei va avea loc vineri, 18 decembrie, de la 21.45, tot la Herning. Cealaltă semifinală este Olanda – Polonia.

De remarcat că România şi-a asigurat, graţie victoriei de miercuri, accederea în turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Rio de Janeiro.

Marcatoarele echipei României cu Danemarca au fost:

Neagu 15 goluri, Brădeanu 5, Manea 3, Nechita 3, Buceschi 3 și Ardean-Elisei 2

caseta-meci
<strong>Caseta tehnică România Danemarca 31 30<strong>

În celelalte meciuri din sferturile de finală s-au înregistrat rezultatele: Olanda – Franţa 28-25 (15-12), Polonia – Rusia 21-20 (11-9) şi Norvegia – Muntenegru 26-25 (13-11).

Lotul României de vis!

1. Paula Ungureanu (portar), 2. Ionică Munteanu (portar), 3. Diana Petrescu (portar), 4. Ardean Elisei (extremă stângă), 5. Ana-Maria Tănăsie (extremă stângă), 6. Cristina Neagu (inter stânga), 7. Gabriela Perianu (inter stânga), 8. Eliza Buceschi (centru), 9. Aurelia Brădeanu (centru), 10. Melina Geiger (inter dreapta), 11. Patricia Vizitiu (inter dreapta), 12. Luciana Marian (inter dreapta,centru), 13. Oana Manea (pivot), 14. Crina Pintea (pivot), 15. Laura Chiper (extremă dreaptă), 16. Adriana Nechita (extremă dreaptă), 17. Gabriella Szucs (apărătoare)

Rezultatele României la CM de Handbal

47-14 cu Porto Rico

36-20 cu Kazahstan

18-26 cu Spania

22-26 cu Norvegia

27-30 cu Rusia

25-22 cu Brazilia

31-30 cu Danemarca

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version