Naţionala feminină de handbal a României a suferit o înfrângere usturătoare în etapa a treia a grupelor de la Campionatul Mondial din Danemarca.

Handbalistele noastre nu au mai putut decat sa zambeasca amar dupa esecul usturator cu Spania
Handbalistele noastre nu au mai putut decat sa zambeasca amar dupa esecul usturator cu Spania

După două victorii la scor, 47-14 cu Puerto Rico şi 36-20 cu Kazahstan, elevele antrenorului Tomas Ryde au capotat lamentabil la primul meci cu adevărat important, România fiind surclasată, 18-26, cu Spania.

Echipa României a început să ne dea emoţii încă din prima repriză a meciului cu Kazahstan, câştigată doar cu 18-12. Luni, însă, ne-am scos cu plusul de experienţă.

Marţi, România a intrat tare în meciul cu Spania, încurajată şi de palmaresul direct net favorabil. “Tricolorele” au condus cu 5-2, însă treptat au cedat iniţiativa.

Neagu şi compania au început să intre în criză de idei pe ofensivă, iar Spania ne-a taxat de câte ori a avut ocazia. Astfel s-a ajuns ca Spania să conducă la pauză, 13-12.

Căderea echipei noastre a continuat în repriza a doua, când România s-a chinuit să marcheze rareori câte un gol. Şi cum nici poarta nu ne-a scos ca în alte meciuri, Spania s-a distanţat tot mai tare. În cele din urmă s-a încheiat 26-18, iar visele de medalie ale noastre par acum doar o utopie.

Iar misiunea este şi mai dificilă în condiţiile în care pentru noi urmează meciurile cu Norvegia (joi, 10 decembrie, 21.30) şi cu Rusia (vineri, 11 decembrie, 19.15). România are asigurată calificarea în optimi, dar Ryde va trebui să profite la maxim de ziua liberă de miercuri şi să schimbe ceva, pentru că altfel România riscă să termine grupa pe locul al patrulea, ceea ce ar însemna un meci în optimi cu câştigătoarea Grupei C, grupă în care au strălucit până acum Franţa, Brazilia şi Coreea de Sud.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version