După ce Florin Mergea a debutat cu o victorie senzaţională la Turneul Campionilor, de la Londra, Horia Tecău a bifat şi el un prim succes.

tecau

Cotaţi cu şansa a doua la câştigarea turneului, după gemenii Bryan, Horia Tecău şi olandezul Jean Julien Rojer au trecut, cu 6-2, 6-4, de polonezul Marcin Matkowski şi sârbul Nenad Zimonjic.

Succesul nu a fost tocmai unul uşor, Horia fiind implicat într-un moment delicat în finalul setului al doilea. Românul s-a cionit involuntar de coechipierul său şi şi-a fracturat un deget de la mână, accidentare care l-ar putea costa pe termen lung.

Tecău şi Rojer s-au ambiţionat să dea lovitura anul acesta la Londra pentru a răzbuna ratarea de anul trecut, când au pierdut toate cele trei meciuri din grupe la mustaţă.

Mai mult, Tecău are şi o ambiţie personală în condiţiile în care încă este în calcul pentru a încheia sezonul pe locul 1 mondial la dublu.

Nu în ultimul rând, cei doi s-au mobilizat şi după succesul bunilor lor prieteni, Florin Mergea şi Rohan Bopanna, care duminică au trecut, cu 6-4, 6-3, de gemenii Bob şi Mike Bryan.

Victoriile obţinute de Tecău şi Mergea ne dau speranţe şi în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, de anul viitor, mai ales că cei doi ar putea participa şi la dublu mixt. Horia Tecău a făcut deja un pas în acest sens şi s-a înscris alături de Simona Halep la mai multe turnee.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version