Ana Pascu, preşedintele Comisiei Tehnice Olimpice, şi Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, au anunţat, marţi, că lotul feminin de gimnastică artistică va intra, din nou, pe mâinile antrenorilor Octavian Bellu şi Mariana Bitang.

sursa foto cotidianul.ro
sursa foto cotidianulro

Cei doi sunt consideraţi cei mai mari antrenori de gimnastică din istoria României, iar Octavian Bellu are un adevărat record mondial în materie de medalii câştigate, dar cei doi s-au retras de la conducerea echipei în urmă cu aproximativ un an, când Bellu a pierdut bătălia pentru şefia COSR în faţa lui Alin Petrache.

Rezultatele s-au văzut imediat, România dând chicx la Campionatul Mondial de la Glasgow, unde a ocupat abia locul al 13-lea în calificările pe echipe şi a ratat calificarea în marea finală.

Şi cum Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro bat la uşă, iar gimnastele noastre mai au doar câteva oportunităţi pentru a-şi asigura calificarea, şefii Federaţiei Române au cedat presiunilor şi i-au reinstalat pe Octavian Bellu şi Mariana Bitang.

Ba chiar Adrian Stoica şi-a permis să glumească şi să spună că, de fapt, demisia celor doi antrenori nu a fost înregistrată niciodată şi ei au fost în permanenţă antrenorii echipei României, chiar dacă nu au însoţit gimnastele la Campionatul Mondial de la Glasgow.

Obiectivul este calificarea echipei la Jocurile Olimpice şi obţinerea de cât mai multe medalii la competiţia din Brazilia. Însă şefii FRG trag speranţe că, odată cu întoarcerea celor doi antrenori, la echipă vor reveni şi marile vedete ale gimnasticii româneşti din ultimii ani, Cătălina Ponor (triplă campioană olimpică la Atena, în 2004) şi Sandra Izbaşa (campioană olimpică la Beijing, în 2008, şi la Londra, în 2012).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version