Cu patru etape înainte de finalul sezonului regulat din Liga I, Astra Giurgiu este lider cu cinci puncte avans faţă de Viitorul Constanţa şi Dinamo Bucureşti.

sursa foto voceagiurgiului.ro
sursa foto voceagiurgiuluiro

În aceste condiţii, se poate spune că Marius Şumudică, antrenorul giurgiuvenilor, este un adevărat erou. Fotbaliştii sunt neplătiţi de luni bune, iar echipa este în pragul colapsului, însă tehnicianul a reuşit de fiecare dată să-şi motiveze elevii.

Asta până marţi seara, când Astra a fost o umbră în confruntarea cu Dinamo Bucureşti, din sferturile de finală ale Cupei României. Deja chinuit de problemele de la club, Şumudică a clacat şi a ajuns de urgenţă la spital cu tensiunea mărită.

I s-a recomandat să rămână internat, dar el nici nu a vrut să audă. Astra mai are de jucat în acest cu Pandurii Târgu Jiu, în deplasare, un alt meci de foc, iar antrenorul giurgiuvenilor nu concepe să nu fie alături de elevii săi.

Totuşi, Şumudică a acceptat o soluţie de compromis. El rămâne internat ambulatoriu la Spitalul Militar Central unde trebuie să ajungă în fiecare zi pentru a fi controlat.

Este evident, însă, că în iarnă va trebui să dea cărţile pe faţă cu conducerea administrativă a echipei. Situaţia în care se află Astra este una jalnică, iar Şumudică are oferte mult mai importante, inclusiv din spaţiul arab.

Antrenorul Astrei a anunţat că va purta discuţii cu şefii clubului, inclusiv cu soţia patronului Ioan Niculae, pentru a vedea ce planuri au aceştia. Este foarte posibil ca existenţa clubului să depindă de vânzarea de jucători, astfel că Şumudică va trebui să se despartă de câteva dintre vedetele sale.

Mai grav este că Astra riscă depunctarea, din cauza datoriilor, şi a primit deja o amendă usturătoare din partea UEFA pentru că nu a prezentat documente care să arate că şi-a achitat datoriile. Mai mult, giurgiuvenii riscă excluderea din cupele europene, situaţie în care Şumudică ar pleca în mod cert, pentru că practic echipa ar rămâne fără obiectiv. După ce a prins gustul duelurilor cu West Ham United sau AZ Alkmaar, Şumudică îşi doreşte ca Astra să joace cât mai multe meciuri cu forţe ale Europei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version