Naţionala feminină de handbal a României a suferit, vineri seara, a treia înfrângere la rând de la Campionatul Mondial din Danemarca, 27-30 cu Rusia.

neagu

A fost un meci fără miză, în condiţiile în care Rusia ştia deja că va termina grupa pe primul loc, iar România nu mai poate evita locul 4 din grupă. Chiar şi aşa, echipa noastră a evoluat departe de aşteptări, rusoaicele fiind mai mereu la conducerea ostilităţilor.

Adversarele noastre însă nu s-au obosit foarte tare, astfel că Rusia a condus cu 17-16 la pauză şi s-a impus la o diferenţă de trei goluri, 30-27.

Şi cum Brazilia s-a impus la limită, 21-20, în derby-ul cu Franţa, din Grupa C, sud-americancele vor fi adversarele noastre în faza optimilor de finală.

România – Brazilia se dispută luni, 14 decembrie, şi rămâne de văzut ce mai poate să facă suedezul Tomas Ryde, antrenorul echipei noastre, pentru a salva corabia.

Obiectivul României este menţinerea în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, de anul viitor, ceea ce înseamnă minim locul 7, astfel că “tricolorele” sunt obligate să bată pe Brazilia.

Iar la cât de slab au evoluat jucătoarele noastre în ultimele trei meciuri, misiunea pare una imposibilă mai ales dacă ne gândim că Brazilia a câştigat ultima ediţie a Campionatului Mondial cu nouă victorii din nouă meciuri, iar sud-americancele au un palmares uluitor, 19 victorii, un egal şi o înfrângere în ultimele 21 de partide disputate la un turneu final de Campionat Mondial.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version